Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΚΥΠΡΟΥ



 

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΚΥΠΡΟΥ
«ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ»
Εκπαιδευτικές, Οικογενειακές και Συναυλίες Κοινωνικής Προσφοράς


H Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, παρουσιάζει τη σειρά συναυλιών «ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ» η οποία θα περιλαμβάνει Εκπαιδευτικές και Οικογενειακές συναυλίες για παιδιά από 7 ετών και άνω στη Λευκωσία, καθώς και συναυλίες Κοινωνικής Προσφοράς.


Η ορχήστρα θα ταξιδέψει μουσικά το κοινό μέσα από μεσογειακά παραδοσιακά τραγούδια της Κύπρου και της Ελλάδας και με έργα των Rossini, Chabrier και Granados. Από τη συναυλία δεν θα μπορούσε να λείπει και το ομώνυμο έργο του κύριου Άλκη Μπαλτά «Ταξίδι στη Μεσόγειο».

Τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου θα διευθύνει ο Γιάννης Χατζηλοΐζου ο οποίος, επίσης,  θα παρουσιάζει με λίγα λόγια τα έργα. Τις εκπαιδευτικές συναυλίες που γίνονται σε συνεργασία με τη Μέση Εκπαίδευση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, θα παρακολουθήσουν επιλεγμένα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης των επαρχιών Λευκωσίας και Πάφου. Οι οικογενειακές συναυλίες απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 7 ετών και άνω και στο ευρύ κοινό και θα πραγματοποιηθούν και την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013 στο Θέατρο Παλλάς, Πύλη Πάφου, Λευκωσία στις 17:00 και στις 18:30.

Εισιτήρια: €5 (ενήλικες),  δωρεάν είσοδος (παιδιά και νέοι κάτω των 18 ετών)
Προπώληση εισιτηρίων και δελτία ελεύθερης εισόδου από το ταμείο του Θέατρου Παλλάς (τηλ. 22 410181) Τετάρτη και Πέμπτη 4 και 5 Δεκεμβρίου 4-7μμ, και την ημέρα της συναυλίας 4-6:30μμ.

Τις συναυλίες κοινωνικής προσφοράς «ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ» στηρίζει ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού. Στόχος των συναυλιών είναι να φέρουν την κλασική μουσική καθώς και άλλα είδη ορχηστρικής μουσικής κοντά στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, και θα πραγματοποιηθούν ως εξής:
Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στο American Medical Centre / American Heart Institute στη Λευκωσία και ώρα 17:00 – σε συνεργασία με το American Medical Centre / American Heart Institute.
Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς και ώρα 19:30 – σε συνεργασία με το Δήμο Πόλης Χρυσοχούς.
Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού Μεγάρου Αγίας Νάπας και ώρα 20:00 – σε συνεργασία με το Δήμο Αγίας Νάπας.
Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγρού «Κοιλάδα» και ώρα 19:30 – σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγρου.

Η είσοδος για τις συναυλίες κοινωνικής προσφοράς είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες: 22 463144, www.cyso.org.cy