Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ




Σε ένα υπέροχο χώρο στο Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώθηκε φέτος τελετή βράβευσης των ομάδων και των Αθλητών που λαμβάνουν μέρος στα Πρωταθλήματα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού. Η Τελετή ήταν υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού παιδείας Κυριάκου  Κενεβέζου.



Ενώπιον του Προέδρου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ουράνιου Ιωαννίδη, του Εκπροσώπου του ΚΟΑ κ. Μίκη Χατζηνεοφύτου, των προέδρων και εκπροσωπών των Ομοσπονδιών, των εκλεκτών προσκεκλημένων των φοιτητών/ αθλητών μας  ο Δρ. Μιχάλης Κρασιάς, Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού τόνισε εμφαντικά την τεράστια σημασία  του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και την προσφορά του γενικότερα στον αθλητισμό  αλλά παράλληλα εξέφρασε και τις ανησυχίες του για το γεγονός ότι η οικονομική κρίση δεν άφησε αλώβητο το κομμάτι αυτό του αθλητισμού. Μίλησε ταυτόχρονα για τις εξαιρετικές εσωτερικές αθλητικές διοργανώσεις και τα πρωταθλήματα λέγοντας :

«Συγκεκριμένα τη χρονιά που μας πέρασε διοργανώσαμε έντεκα (11) ομαδικά και έντεκα (11) ατομικά πρωταθλήματα.  Σημειώνω ότι για πρώτη φορά οργανώθηκε πρωτάθλημα Taekwondo φοιτητών/τριών.  Οφείλω όμως να σημειώσω ότι η διοργάνωση τόσο μεγάλης αθλητικής δραστηριότητας δεν θα ήταν δυνατό να επιτευχθεί χωρίς την οικονομική στήριξη των 5 Πανεπιστημίων μελών μας, τα οποία και ευχαριστώ ιδιαίτερα”.

Για τις επιτυχίες των φοιτητών μας στο διεθνή χώρο έκανε ειδική μνεία αναφέροντας τα ακόλουθα :

«Όσον αφορά τις διεθνείς μας υποχρεώσεις, μέσα στα πλαίσια των οικονομικών μας δυνατοτήτων συμμετείχαμε στην 27η Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα που διοργάνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού από 2-18 Ιουλίου 2013 στην πόλη Καζάν της Ρωσίας. Σημειώνω ότι ήταν η μικρότερη αποστολή των τελευταίων χρόνων.  Συγκεκριμένα λάβαμε μέρος στα αθλήματα της Σκοποβολής, του Κανό Σπριντ και του Σάμπο.»
Στην συνέχεια αναφερόμενος στον πανεπιστημιακό αθλητισμό ειδικότερα και απευθυνόμενος προς το Υπουργείο παιδείας και τον ΚΟΑ τόνισε:

“Σήμερα το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού είναι υπεύθυνο για την διαμόρφωση ενιαίου συστήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στην εκπαίδευση.  Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού είναι υπεύθυνος για τον αγωνιστικό, σωματειακό Αθλητισμό του τόπου .Ο Πανεπιστημιακός όμως Αθλητισμός είναι μετέωρος.  Δεν ανήκει πουθενά δεν αναφέρεται στον νόμο, δεν αναφέρεται στο σύνταγμα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού είναι στην διάθεση σας και έτοιμο να εργαστεί για την πλήρη εφαρμογή της Λευκής Βίβλου για τον Αθλητισμό και την Παιδεία, τους Νέους και την Υγεία, η οποία εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 8 Μαΐου 2008».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην εξαιρετική διοργάνωση στην Κύπρο ακόμα μιας Ευρωπαϊκής Αθλητικής Εκδήλωσης, όπως ήταν αυτή του 12ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πετόσφαιρας Αντρών και Γυναικών τονίζοντας:

 Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού διοργάνωσε από τις 23-30 Ιουνίου 2013 το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Πετόσφαιρας.  Το Πρωτάθλημα χαρακτηρίστηκε ως το καλύτερο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα που έγινε ποτέ και σύμφωνα με τους Τεχνικούς Συμβούλους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού θα πρέπει να αποτελέσει πρότυπο για τα επόμενα πρωταθλήματα”.

Τελειώνοντας την ομιλία του ο Δρ. Μιχάλης Κρασιάς αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες των επιτυχιών και ευχαρίστησε θερμά τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, την Κυπριακή Ολυμπιακή  Επιτροπή και όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες με τις οποίες έχει άριστη συνεργασία και έκλεισε λέγοντας :

«Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Κυπριακή Ομοσπονδία Πετόσφαιρας για την τεράστια βοήθεια που μας έδωσε στην διοργάνωση του 12ου Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Πετόσφαιρας και φυσικά Θερμές ευχαριστίες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για την οικονομική και οργανωτική στήριξη που έδωσε στο πιο πάνω πρωτάθλημα».

Στις εκφωνήσεις τους ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Ουράνιος Ιωαννίδης  συνέπλευσε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας για τη σημασία του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού ενώ η Πρώτη Λειτουργός Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας κα. Μελή, η οποία εκπροσώπησε τον Υπουργό παιδείας και Πολιτισμού ο οποίος δεν παρευρέθη την τελευταία στιγμή, εξέφρασε την τεράστια  έκπληξη της για το επίπεδο  του Πανεπιστημιακού αθλητισμού στην Κύπρο και την δουλειά σε βάθος  που γίνεται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού.

Από τις βραβεύσεις ξεχώρισε η βράβευση της γυναικείας πετοσφαιρικής ομάδας του πανεπιστημίου Κύπρου η οποία κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο στο 12ο Ευρωπαϊκό πανεπιστημιακό πρωτάθλημα πετόσφαιρας αντρών και γυναικών, αφού η ομάδα μας κατάφερε και ξεπέρασε μεγαθήρια του ευρωπαϊκού βόλεϊ κερδίζοντας πανάξια, αφού απέδωσε εξαιρετικά σε όλα τα παιγνίδια της.

Στο τέλος αθλητές και ομάδες καταχειροκροτήθηκαν από όλους για τις επιτυχίες τους σε ένα φιλικότατο περιβάλλον.