Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Επιτυχής Συμμετοχή ΚΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Γκολφ IGTM 2013



Ιδιαίτερα επιτυχής ήταν η συμμετοχή του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Γκολφ IGTM στην Ισπανία, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση τουρισμού γκολφ στο κόσμο με συμμετοχές πέραν των 1,200 επαγγελματιών του τομέα, περιλαμβανομένων 600 εκθετών (γηπέδων γκολφ, Εθνικών Οργανισμών Τουρισμού, ξενοδοχείων κλπ), 350 Οργανωτών Ταξιδίων Γκολφ, δημοσιογράφων και ΜΜΕ από 60 χώρες απ’ όλη την υφήλιο.


Στην έκθεση συμμετείχαν επίσης οι κυπριακές εταιρίες γκολφ Aphrodite Hills,  Eléa Golf Club, Minthis Hills, και τα κυπριακά ξενοδοχεία InterContinental Aphrodite Hills Resort και Capital Coast Resort & Spa. Τα περίπτερα ήταν  σχεδιασμένα με το brand της τουριστικής Κύπρου, “Cyprus in your Heart”, δίνοντας ταυτότητα στην Κύπρο ως προορισμό για Γκολφ. 
Στα πλαίσια της έκθεσης, η εκπρόσωπος του Τμήματος Στρατηγικής ΚΟΤ, κα Μάρω Καζέπη, Τουριστικός Λειτουργός Α’, Συντονίστρια Τουρισμού Γκολφ,  είχε επαγγελματικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Διεθνούς Συνδέσμου Οργανωτών Ταξιδίων Γκολφ ως επίσης και με Οργανωτές Ταξιδίων Γκολφ και δημοσιογράφους Γκολφ από 18 χώρες, κατά τις οποίες είχε την ευκαιρία να τονίσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου για την προσέλκυση τουριστικής πελατείας γκολφ, ειδικά κατά την χειμερινή περίοδο. Χώρες - πηγές τουρισμού γκολφ για την Κύπρο, είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Βόρειες Χώρες, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ελβετία, η Αυστρία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Ιταλία, η Ουγγαρία και η Τσεχία. 
Η Κύπρος έχει τα εχέγγυα να καταστεί ένας “Παράδεισος Γκολφ” αφού διαθέτει γήπεδα γκολφ με διεθνείς και ευρωπαϊκές διακρίσεις που προσφέρουν ξεχωριστές εμπειρίες γκολφ, ξενοδοχειακή υποδομή, υπηρεσίες, και ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες, ειδικά την  περίοδο Νοεμβρίου-Απριλίου, όταν τα γήπεδα γκολφ σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης είναι κλειστά.  Τονίζεται ότι 70% των παικτών γκολφ επιλέγουν νέους προορισμούς και η  Κύπρος, ως ανερχόμενος τουριστικός προορισμός γκολφ, έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, το οποίο θα συνεχίζει να έχει με την σταδιακή δημιουργία νέων γηπέδων. Δεν είναι τυχαίο το slogan του εντύπου του ΚΟΤ: “Golf CyprusFairway to Heaven”.
Στη φωτογραφία, η κα Μάρω Καζέπη, Συντονίστρια Τουρισμού Γκολφ, Τμήμα Στρατηγικής ΚΟΤ με τον κ. Peter Walton, Πρόεδρο Διεθνούς Συνδέσμου Οργανωτών Ταξιδίων Γκολφ.