Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Δηλώσεις από τη συνέντευξη Τύπου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος

Δηλώσεις από τη συνέντευξη Τύπου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος


1. Για την ανακοίνωση της συνεργασίας του ΚΘΒΕ με την ΙΝΤΕRLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
2. Παρουσίαση των επόμενων παραγωγών του ΚΘΒΕ για τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2015-2016
3. Παρουσίαση του έργου «Ο Κάτω Παρθενώνας»

« Η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη που συνεχίζει, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, να υπηρετεί καλλιτεχνικά την τοπική κοινωνία», τόνισε ο Γιάννης Αναστασάκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ), ανακοινώνοντας τη συνεργασία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με την INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ.
Καλωσορίζοντας τον κ. Βοτσαρίδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της INTERLIFE, τόνισε:
«Χαιρετίζουμε την ευαισθησία και το σεβασμό που δείχνει η εταιρεία INTERLIFE στα καλλιτεχνικά δρώμενα, καθώς ανέλαβε να προσφέρει στο ΚΘΒΕ, σε μορφή χορηγίας, όλες τις ασφάλειες του θεάτρου στα κτίριά μας και σε όλα μας τα οχήματα. Με μεγάλη μας χαρά, ανακοινώνουμε και επισήμως σήμερα αυτή τη συνεργασία που έρχεται να σφραγίσει την εμπιστοσύνη που δείχνουν πλέον όλο και περισσότερες εταιρείες στο έργο του ΚΘΒΕ. Είναι πολύ σημαντική η αρωγή του ιδιωτικού τομέα γιατί σε μία “συμμαχία” όλοι βγαίνουμε πιο δυνατοί».

Ο κ.Βοτσαρίδης, αντίστοιχα, δήλωσε:
«Η υποστήριξη της INTERLIFE Ασφαλιστικής στο Κρατικό Θέατρο με τη μορφή ασφαλιστικής χορηγίας μέσα από το δικό μας πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Προσφέρω Αλλιώς» σηματοδοτεί την ευαισθησία της εταιρίας μας απέναντι στον μεγαλύτερο Θεατρικό Οργανισμό της χώρας. Εμείς, στην INTERLIFE πιστεύουμε ότι οι επιχειρήσεις δεν πρέπει να είναι περιχαρακωμένες σε κλειστά γραφεία. Πρέπει να βγαίνουν στις τοπικές Κοινωνίες, να έρχονται σε επαφή με τον κόσμο, να συμμετέχουν, να προσφέρουν και, κυρίως, να νοιάζονται. Η ευαισθησία για την Τέχνη και τον Πολιτισμό δεν είναι προνόμιο μόνον των καλλιτεχνών και των φιλότεχνων. Κι εμείς οι επιχειρηματίες τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για τα καλλιτεχνικά δρώμενα και για τους θεσμούς με πολυετή προσφορά, όπως το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, που σύντομα συμπληρώνει 55 χρόνια δημιουργίας».

Θετική, εποικοδομητική και άκρως χρήσιμη χαρακτήρισε, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ, Άρης Στυλιανού, τη συνεργασία του Οργανισμού με την ΙNTERLIFE.
«Είναι μεγάλη μας τιμή να συνεργαζόμαστε με μια εταιρεία όπως είναι η ΙNTERLIFE. Πρόκειται για μια μεγάλη βοήθεια απέναντι στο Κρατικό Θέατρο, την οποία προσπαθούμε να ανταποδώσουμε με όλα τα οφέλη του Θεάτρου. Κοιτάζουμε επίσης με μεγάλη φροντίδα και το θέμα των χορηγών, αλλά είναι σημαντικό να πω ότι χωρίς τη στήριξη τέτοιων εταιρειών, δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε το έργο μας στο ΚΘΒΕ».

«Βασικός μας στόχος είναι οι καλές παραστάσεις. Παρά την οικονομική δυσκολία που περνάει το θέατρο, εάν δεν κάνουμε καλές παραστάσεις δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να ζητάμε βοήθεια από κανένα, ούτε από εταιρείες, ούτε από το κοινό μας, ανεξάρτητα αν το εισιτήριο μας είναι 13, 10 ευρώ ή 5 ευρώ κάθε Τετάρτη και Πέμπτη», δήλωσε ο Γιάννης Αναστασάκης, ανακοινώνοντας τις επόμενες παραγωγές του ΚΘΒΕ για τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2015-2016.

Στη συνέχεια, περνώντας στην παρουσίαση της παράστασης «Ο Κάτω Παρθενώνας» ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ, Γιάννης Αναστασάκης, υπογράμμισε:
«Είναι ένα έργο που μιλάει για την Ελλάδα της κρίσης αλλά με ένα δικό του τρόπο και με ένα χιούμορ, κάποιες στιγμές και μαύρο, που νομίζω ότι θα αγγίξει τους θεατές και θα τους κάνει όχι μόνο να προβληματιστούν αλλά και να χαρούν μια παράσταση. Θα’θελα όσοι δουν τον «Κάτω Παρθενώνα» να βγαίνουν από το θέατρο με τη χαρά ότι είδαν μια υπέροχη δουλειά, νοιώθοντας ότι ο χρόνος που διέθεσαν κι αυτό που είδαν πραγματικά αντάμειψε την προσπάθειά τους να βγουν από το σπίτι και να πάνε σε μια παράσταση του ΚΘΒΕ. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι πολύ καλό το αποτέλεσμα».

Ο σκηνοθέτης Περικλής Χούρσογλου, στάθηκε στο πώς βλέπει το έργο αποκαλύπτοντας στοιχεία που κυριαρχούν στην παράσταση. «Βλέπω το έργο σαν ένα παραμύθι. Μαύρο κατά βάση, αλλά παραμύθι. Στο έργο υπάρχει και χιούμορ και ειρωνεία. Δύο στοιχεία που βγαίνουν από τη σύγκρουση των δύο ρόλων, που εξελίσσεται σιγά- σιγά σε κάτι άλλο, από αυτό που φαίνεται αρχικά».

Ιδιαίτερα χαρούμενος για τη συνεργασία του εμφανίστηκε ο Γιώργος Καύκας, ο οποίος παραλλήλισε το σήμερα με τα μηνύματα του έργου λέγοντας:
«Η ζωή μας ξεπερνάει όλους. Ζούμε σε μια εποχή με κύρια χαρακτηριστικά τη φτώχεια, την εξαθλίωσης και την πείνα. Ο άνθρωπος δε θέλει μόνο να ζήσει, αλλά και να ονειρευτεί. Το έργο πραγματεύεται αυτήν την βρώμικη ιστορία της οικονομίας, του χρήματος και του τζόγου, σε σχέση με τα όρια του ανθρώπου όταν τη ζει. Παίζω τον χρηματιστή. Έναν ρόλο, που αν και αντέδρασα από την πρώτη στιγμή, στο τέλος τον αγάπησα για έναν λόγο… γιατί συνειδητοποιεί ότι όλο αυτό ήταν μια πλάνη».

Τέλος, ο Νίκος Γεωργάκης μιλώντας για τον ρόλο που υποδύεται δήλωσε: «Πρόκειται για έναν άστεγο από ιδεολογία που δε μπορεί να καταλάβει τη σχέση που έχει ο χρηματιστής με το χρήμα. Στόχος της παράστασης είναι η ανθρώπινη επαφή. Είναι ένα έργο με αισιόδοξο τέλος, καθώς τελικά αυτοί οι δύο, τελείως αντίθετοι, χαρακτήρες έρχονται κοντά»

PHOTO_SYN_TYPOY1.jpg: Άρης Στυλιανού (Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΘΒΕ)- Γιάννης Βοτσαρίδης ( Διευθύνων Σύμβουλος INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ)- κ. Έλενα Τοπάλη (Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων INTERLIFE), Γιάννης Αναστασάκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ)

PHOTO_SYN_TYPOY2.jpg: Άρης Στυλιανού (Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΘΒΕ)- Γιάννης Βοτσαρίδης (Διευθύνων Σύμβουλος INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ)- Γιάννης Αναστασάκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ)

PHOTO_SYN_TYPOY3.jpg: Γιάννης Αναστασάκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ)

PHOTO_SYN_TYPOY4.jpg: Γιώργος Καύκας (Χρηματιστής)- Περικλής Χούρσογλου- Γιάννης Αναστασάκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ)- Νίκος Γεωργάκης (Άστεγος)