Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης με ένα παραμύθι


Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης με ένα παραμύθι

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου παρουσιάζει την παραμυθού Εύη Γερόκωστα

σε μια σειρά παραστάσεων αφήγησης



Τα παραμύθια υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα.
Κάποτε…
… οι άνθρωποι έφτιαχναν ιστορίες όλοι μαζί. Έπειτα ο ένας τις έλεγε στον άλλο.
Κι όλοι άκουγαν.
Σήμερα…
… ο καθένας φτιάχνει ιστορίες μόνος του, μ’ ένα μολύβι κι ένα χαρτί. Πάλι όμως ο ένας τις λέει στον άλλο. Αρκεί ο άλλος να θέλει ν’ ακούσει.
Εύη Γερόκωστα


Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ιστορίες από την προφορική παράδοση του κόσμου και παραμυθογραμμένων ιστοριών της ελληνικής και της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Στην αφήγησή της, η κα. Γερόκωστα χρησιμοποιεί φωνή, κίνηση και λιτά σκηνικά αντικείμενα και τα παραμύθια που επιλέγει απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Η διάρκεια της παράστασης είναι 1 ώρα.

Λίγα λόγια για την αφηγήτρια
Η Εύη Γερόκωστα γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και λογοτεχνική μετάφραση στο Κέντρο Λογοτεχνικής Μετάφρασης του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Εργάστηκε σε οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος, στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης Λογοτεχνίας και Επιστημών του Ανθρώπου, ήταν υπεύθυνη του τμήματος εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), ενώ από το 2014 συνεργάζεται με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού. Έχει μεταφράσει περισσότερα από 30 βιβλία για παιδιά και ενήλικες.

Έχουν εκδοθεί πέντε εικονογραφημένα βιβλία της για μικρούς και μεγάλους. Αφηγείται επαγγελματικά σε μικρούς και μεγάλους από το 2003 και παραστάσεις της φιλοξενούνται σε σχολεία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, μουσικές σκηνές, θέατρα, φεστιβάλ κ.ά., στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πληροφορίες εκδήλωσης
Είσοδος δωρεάν. Απαραίτητη η προκράτηση θέσης.
Πρόγραμμα παραστάσεων αφήγησης:
25 Μαρτίου 2015, στις 17:00
26 Μαρτίου 2015, στις 10:30 και στις 17:00
27 Μαρτίου 2015, στις 11:00
Πού: Αίθουσα 010, Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, Πανεπιστημιούπολη Πανεπιστημίου Κύπρου (Λεωφ. Πανεπιστημίου 1, Αγλαντζιά).
Κρατήσεις και πληροφορίες: τηλ. 22894356 (από τις 8:00-14:00)
Διοργανωτής: Γραφείο Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Κύπρου