Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ



ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ»
ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ


Τέσσερα χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε με επιτυχία, το Σεπτέμβριο του 2014, το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ενεργειακές Τεχνολογίες και Αειφόρος Σχεδιασμός» (ΔΜΠ-ΕΤΑΣ), το οποίο προσφέρεται από τα Τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Το πρόγραμμα παρέχει εξειδίκευση στο γνωστικό αντικείμενο των Ενεργειακών Τεχνολογιών μέσα από το πλαίσιο του Αειφόρου Σχεδιασμού. Από την έναρξη λειτουργίας του Προγράμματος, το Σεπτέμβριο του 2010, έχουν αποφοιτήσει 41 μεταπτυχιακοί φοιτητές, ενώ ακόμη 75 φοιτητές είναι εγγεγραμμένοι στο Πρόγραμμα.
Πρόκειται για Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν όλα τα Τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, το Τμήμα Αρχιτεκτονικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής και Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος.
Ο διεπιστημονικός χαρακτήρας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να έρθουν σε επαφή με ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών και ερευνητικών αντικειμένων. Η συνεργασία μεταξύ ατόμων διαφορετικής επιστημονικής ειδικότητας επιτρέπει την ανάπτυξη συνεργειών για την επίτευξη κοινών επαγγελματικών και ακαδημαϊκών στόχων. Βασικός στόχος του ΔΜΠ-ΕΤΑΣ είναι η κατάλληλη προετοιμασία αποφοίτων ώστε να ανταποκριθούν επιτυχώς στις σύγχρονες ενεργειακές προκλήσεις και απαιτήσεις τόσο στον τόπο μας όσο και διεθνώς. Οι απόφοιτοι του Προγράμματος αποκτούν ολιστική και διεπιστημονική κατάρτιση στο ευρύ και πολύπτυχο αντικείμενο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και του Αειφόρου Σχεδιασμού με ευοίωνες προοπτικές για επαγγελματική αποκατάσταση.
Το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα προσφέρει στους υποψήφιους φοιτητές τη δυνατότητα να ενταχθούν σε προγράμματα σπουδών μεταπτυχιακής ειδίκευσης επιπέδου Master of Engineering και Master of Science, ακολουθώντας επαγγελματική και ερευνητική κατεύθυνση αντίστοιχα.
Για γενικές πληροφορίες που αφορούν το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ενεργειακές Τεχνολογίες και Αειφόρος Σχεδιασμός» οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στον ιστότοπο https://www.ucy.ac.cy/energytech, στην γραμματεία του Προγράμματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση energytech@ucy.ac.cy καθώς επίσης και στα Τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου.