Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ομάδα της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο

Ομάδα της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο


Αρχίζει σήμερα η 30ή  ετήσια εκπαιδευτική αποστολή της   Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α) στην Κύπρο με ομάδα 100 περίπου φοιτητών και καθηγητών.

Επικεφαλής της ομάδας είναι ο πρυτανεύων του Ε.Κ.Π.Α Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Μπουραζέλης και η Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής Καθηγήτρια κα Ελένη Καραμαλέγκου. Στη φετινή επίσκεψη συμμετέχει, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, μικρή ομάδα καθηγητών και φοιτητών που διδάσκουν και σπουδάζουν Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμό στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο της Ιταλίας, με επικεφαλής τη διαπρεπή Ελληνίστρια Καθηγήτρια κα Ines DI Salvo .

Κατά την επίσκεψη στην Κύπρο η ομάδα θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Γιαννάκη Ομήρου και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β’. Θα επισκεφθεί επίσης το Υπουργείο Εξωτερικών όπου θα τύχει ενημέρωσης για το Κυπριακό και την ιστορία της Κύπρου.   Μεταξύ άλλων, η αποστολή θα επισκεφθεί ιστορικά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους και θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις για τις ιστορικές επετείους της 25 ης Μαρτίου και 1ης   Απριλίου.     

Πέραν των συνηθισμένων εκδηλώσεων, η εκπαιδευτική αποστολή θα πραγματοποιήσει Διεθνές Συνέδριο με Θέμα «Αρχαία Κυπριακή Γραμματεία ανά τους Αιώνες», καθώς και Παγκύπριο Διαγωνισμό με θέμα «Κυπριακοί Αίνοι και Μύθοι με έμφαση στις διαχρονικές επιβιώσεις τους» σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Τμήμα Κλασσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου, τον Σύνδεσμο Ελλήνων Φιλολόγων «Στασίνος» και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κυπρίων Φιλολόγων της ΟΕΛΜΕΚ. Επίσης, σε συνεργασία με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και τον Δήμο Στροβόλου θα διοργανώσει Συναυλία στην οποία θα συμμετάσχει η τετράφωνη Χορωδία του Ε.Κ.Π.Α και η Κρατική Ορχήστρα Νέων Κύπρου. Η συναυλία θα περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο μελοποιημένη αρχαία και νεότερη κυπριακή ποίηση.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί στις 25 Μαρτίου.

__________

19 Μαρτίου, 2015