Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Σπίτι της Κύπρου




Το Σπίτι της Κύπρου στο πλαίσιο του εικαστικού του προγράμματος οργανώνει την έκθεση Tradition Today: Exploring Conditions to Recreate it σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης Σταύρου Καβαλλάρη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έχουν οριστεί για τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 και θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό έως την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014.
Η έκθεση ‘Tradition Today’ προσπαθεί να εξετάσει την αλλαγή των συνθηκών ή παραστάσεων που έχει ο καθένας από εμάς για την παράδοση και όχι το υποκείμενο καθαυτό. Έτσι, μία τέτοιου είδους προσέγγιση ορίζει και τις αιτιώδεις σχέσεις των προσωπικά μεμονωμένων εκδοχών μας, οι οποίες αποτελούν κλειδί για την αλληλοεπίδραση και κατανόηση της (κυκλικής) σχέσης ανάμεσα στην αιτία και το αποτέλεσμα, ενώ, ταυτόχρονα, προσδιορίζουν τη συστημική παράδοση ως έναν μη δόκιμο, για την ώρα, όρο.
Οι δεκαέξι (16) καλλιτέχνες της σύγχρονης εικαστικής σκηνής της Ελλάδας και της Κύπρου που συμμετέχουν και έχουν κληθεί να αποδώσουν και να αναδείξουν τη χρήση της κλασσικής παράδοσης και τον τρόπο αποκωδικοποίησης της στη μεταλλαγμένη της μορφή, ως συστημική είναι: Δημήτρης Αντωνίτσης, Χρήστος Βαγιάτας, Βαλεντίνος, Ναταλί Γιαξή, Χριστόφορος Δουλγέρης, Πέτρος Ευσταθιάδης, Αντώνης Κατσούρης, Μαρίνα Κασσιανίδου, Lexileictous, Τζένη Μαρκέτου, Μάρω Μιχαλακάκου, Απόστολος Ντελάκος, Έφη Σπύρου, Σάββας Χριστοδουλίδης, Μαριάννα Χριστοφίδου και Versaweiss.
Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του Οργανισμού ΝΕΟΝ και του Outset Contemporary Art Fund.