Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ «...ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ»

ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
«...ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ»

Υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη


Λευκωσία: Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, 20:30
Ρώμη: Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014, Capella Musicale Pontificia “Sistina”

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου, η οποία έχει συγκινήσει το μουσικόφιλο κοινό με τις εμφανίσεις της, παρουσιάζει σε Λευκωσία και Ρώμη μια εντυπωσιακή συναυλία με τίτλο «…Για ένα νέο κόσμο» στην οποία η δεξιοτεχνία, ο λυρισμός και τα πομπώδη ηχοχρώματα του συμφωνικού ρεπερτορίου συναντούν τον νεανικό ενθουσιασμό 80 ταλαντούχων παιδιών.

Σε συναυλία που θα δοθεί τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, ώρα 8.30μμ, η Σ.Ο.Ν.Κ θα ερμηνεύσει υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού της Διευθυντή και Μαέστρου Γιώργου Κουντούρη τη γεμάτη χρώματα και συναίσθημα Συμφωνία του αρ. 9 σε Μι ελάσσονα «Από τον Νέο Κόσμο» του Antonin Dvorak. Της συμφωνίας προηγούνται η ενθουσιώδης Εισαγωγή από την όπερα Ο Κουρέας της Σεβίλλης του Gioachino Rossini, η Κυπριακή Σουίτα του Άλκη Μπαλτά και την Tzigane του Maurice Ravel, έργο υψηλής δεξιοτεχνίας στο οποίο ως σολίστ στο βιολί εμφανίζεται ο Ανδρέας Ζήνωνος, ένα από τα πολλά ταλέντα που αναδείχθηκαν μέσα από το Μουσικό Εργαστήριο της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου.

Της συναυλίας θα προηγηθεί προβολή βίντεο με στιγμιότυπα από την πολύπλευρη δραστηριότητα της Ορχήστρας, συναυλίες, παραστάσεις, εμφανίσεις σε σημαντικές διοργανώσεις, Θερινή και Εαρινή Μουσική Ακαδημία, Μουσικό Εργαστήρι κ.α.

Η ίδια συναυλία θα παρουσιαστεί και στη Ρώμη αρχές Οκτωβρίου κατόπιν πρόσκλησης από το Σύνδεσμο Κυπρίων Ιταλίας «Νήμα» στη Ρώμη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με θέμα την ιστορία και την κουλτούρα της Κύπρου.

Μην χάσετε την ορχηστρική αυτή πανδαισία από το σημαντικότερο μουσικό σύνολο νέων στην Κύπρο, το οποίο υπόσχεται να σας χαρίσει μια αξέχαστη μουσική εμπειρία.

Χορηγοί: ΟΠΑΠ, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου
Χορηγοί επικοινωνίας: ΡΙΚ, Russian Wave Radio, Cyprus Mail, Vestnik Kipra
Εισιτήρια: €12 / €7 (νέοι 18- 26 ετών και συνταξιούχοι) / δωρεάν για παιδιά κάτω των 18
Κάρτα Φίλων Σ.Ο.Κ.: Εξασφαλίστε εκ των προτέρων αριθμό προσκλήσεων και άλλα ωφελήματα για βραδινές συναυλίες της Ορχήστρας για την καλλιτεχνική περίοδο 2014/2015. www.cyso.org.cy

Εισιτήρια, Κάρτες Φίλων Σ.Ο.Κ., προσκλήσεις και δελτία ελεύθερης εισόδου θα διατίθενται στo ταμείο του Θεάτρου (Tηλ. 22 313010) 2 μέρες πριν από τη συναυλία 10πμ-1μμ και 4-6μμ και την ημέρα της συναυλίας 10πμ-1μμ και από τις 6μμ.

Πληροφορίες: 22 463144, www.cyso.org.cy

Κωνσταντία Ηλία Ι Διοικητική Λειτουργός Ι Ίδρυμα Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
Τηλ.: 22 463135
I Φαξ: 22 317488 I c.elia@cyso.org.cy I www.cyso.org.cy