Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Διοργάνωση φιλανθρωπικής εκστρατείας από τη ΝΕΠΟΜΑΚ






Μέσα στο πνεύμα των γιορτινών ημερών, η Νεολαία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ), ως ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης και συμπαράστασης προς την πατρίδα τους, εξήγγειλε τη διεξαγωγή φιλανθρωπικής εκστρατείας με τίτλο: «Το κουτί του Αγίου Βασίλη».

 

Συγκεκριμένα, η ΝΕΠΟΜΑΚ, σε συνεργασία με την Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή στο
Λονδίνο και τα Κοινοτικά Ελληνικά Σχολεία του Queenswell, East Burnet, Potters Bar, Παναγία και Walker, ζήτησαν από παιδιά αποδήμων να δωρίσουν χριστουγεννιάτικα πακέτα, για να δοθούν σε μη προνομιούχα Κυπριόπουλα τις μέρες των Χριστουγέννων. Αποτέλεσμα της μεγάλης αυτής εκστρατείας και της ενθουσιώδους ανταπόκρισης των Αποδήμων ήταν η συγκέντρωση 300 κουτιών, γεμάτα από λιχουδιές, αλλά και είδη βασικής ανάγκης.

Τα δώρα αυτά έχουν ήδη μεταφερθεί αφιλοκερδώς από το Λονδίνο στην Κύπρο, με την ευγενή στήριξη των Κυπριακών Αερογραμμών. Τη διανομή τους στην Κύπρο σε άπορα παιδιά έχουν αναλάβει οι κ.κ. Μιχαήλ Μιχαήλ και Δημήτρης Ταμπουράς.

Η Πρόεδρος του παραρτήματος της ΝΕΠΟΜΑΚ Ηνωμένου Βασιλείου κα Αντωνία Σαββίδου, σε δήλωση της ανέφερε: «Κάθε παιδί αξίζει να νιώσει τη μαγεία των Χριστουγέννων. Με τα δώρα αυτά ελπίζουμε να χαρίσουμε το χαμόγελο στα πρόσωπα μερικών παιδιών, τα οποία υπό κανονικές συνθήκες θα περνούσαν απαρατήρητα από τον Άγιο Βασίλη». Με την ευκαιρία αυτή ευχαρίστησε επίσης όσους με τη βοήθεια τους κατέστησαν δυνατή αυτή την εκστρατεία αγάπης προς την Κύπρο.

------------------------

16/12/2013