Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Για τις εκπαιδευτικές υποδομές στη Β. Ελλάδα συζήτησαν οι υφυπουργοί Μακεδονίας-Θράκης και Παιδείας

Για τις εκπαιδευτικές υποδομές στη Β. Ελλάδα συζήτησαν οι υφυπουργοί Μακεδονίας-Θράκης και Παιδείας


Οι εκπαιδευτικές υποδομές στη Βόρεια Ελλάδα, τα σχολεία ειδικής αγωγής, καθώς και ορισμένα λειτουργικά ζητήματα που έχουν ανακύψει σε σχολικές μονάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρου Καράογλου και της υφυπουργού Παιδείας, αρμόδιας για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Σοφίας Ζαχαράκη, στο Διοικητήριο.
Οι δυο υφυπουργοί τόνισαν ότι θα βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία, προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στην επίλυση των αναγκών, που έχουν καταγραφεί σε ακριτικά σχολεία της Μακεδονίας και της Θράκης.
«Η εκπαίδευση είναι ένα από τα σπουδαιότερα εφόδια του ανθρώπου, αφού λειτουργεί ως καταλυτικός παράγοντας στην εξέλιξη και πρόοδο της πατρίδας μας. Ως κυβέρνηση επενδύουμε στην παιδεία και εργαζόμαστε συνολικά για την αναβάθμιση της, γιατί το αγαθό της γνώσης και της μόρφωσης αποτελεί ποιοτικό δείκτη της κοινωνίας μας», δήλωσε ο κ. Καράογλου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.
«Με τον κ. Καράογλου στρέφουμε την προσοχή μας στις σχολικές μονάδες της Βόρειας Ελλάδας, αγκαλιάζοντας όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες. Στο σχολείο μπαίνουν οι βάσεις των αρχών και των αξιών που χαρακτηρίζουν κάθε ολοκληρωμένο πολίτη», επισήμανε η κ. Ζαχαράκη.