Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις οπτικοακουστικές παραγωγές παρουσίασε ο Λ. Κρέτσος σε κινηματογραφιστές στις Βρυξέλλες

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις οπτικοακουστικές παραγωγές παρουσίασε ο Λ. Κρέτσος σε κινηματογραφιστές στις Βρυξέλλες


Τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης και το νέο νομοθετικό πλαίσιο που καθιστούν την Ελλάδα ελκυστικό προορισμό για την παραγωγή οπτικοακουστικού περιεχομένου, αλλά και επενδύσεων στον οπτικοακουστικό τομέα, παρουσίασε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, σε επαφές που είχε στις Βρυξέλλες, με ξένους παραγωγούς του κινηματογράφου και της τηλεόρασης και με ενώσεις του ευρύτερου οπτικοακουστικού τομέα.
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 στους χώρους της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην ΕΕ, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ένωσης Εταιρειών Κινηματογράφου Αμερικής (Motion Pictures Association), του γαλλικού κολοσσού Bouygues, στον οποίο ανήκει μεταξύ άλλων το τ/δ TF1 και η εταιρεία παραγωγής Newen, η Sony Pictures Entertainment, η ένωση των ευρωπαϊκών εμπορικών τηλεοπτικών δικτύων (ACT), το British Film Institute και άλλοι φορείς του οπτικοακουστικού τομέα.
Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στις δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα σε ολόκληρη την αλυσίδα της οπτικοακουστικής παραγωγής, όπως χώρους γυρισμάτων, χρηματοδοτικά εργαλεία, υποστήριξη για παραγωγές, συμπαραγωγές και post-production, καθώς και εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό. Οι συμμετέχοντες επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συνεργασίες με ελληνικές εταιρείες παραγωγής, αλλά και για την τεχνική υποστήριξη (studios, production, post-production) και το τεχνικό προσωπικό, που διαθέτει η Ελλάδα. Εκδήλωσαν επίσης την επιθυμία τους να επισκεφθούν σύντομα την Ελλάδα για τη διερεύνηση ενδεχόμενων συνεργασιών με τοπικούς φορείς του οπτικοακουστικού τομέα ή για τη διενέργεια άμεσων επενδύσεων.