Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Κυριακή 31 Ιουλίου, έναρξη 11:00π.μ., Thalassa Magic, Αμμουδάρα



δηγούμε με ασφάλεια



Κυριακή 31 Ιουλίου, έναρξη 11:00π.μ.,
Thalassa Magic, Αμμουδάρα
Ηράκλειο, 28-07-2016

Δελτίο Τύπου

«Οδηγούμε με ασφάλεια: … για μια νοοτροπία ασφαλούς οδήγησης»
Δηλώσεις-Μηνύματα εκπροσώπων συνδιοργανωτών φορέων

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, to 15% των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελούνται από οδηγούς μοτοποδήλατων-μοτοσυκλετών. Δυστυχώς, διατηρούμε άλλη μια δυσάρεστη πρωτιά, αφού τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα. Στηρίζουμε όλοι την πρωτοβουλία του Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια» προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε, μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις, όλους τους συμπολίτες μας για ασφαλή οδηγική συμπεριφορά.

Καπελάκης Γιώργος,  Παρολυμπιονίκης, Αθλητικός Σύλλογος «Η Μεγαλόνησος»: «Δυστυχώς ζούμε καθημερινά ακούγοντας για τα τροχαία ατυχήματα που συμβαίνουν στον τόπο μας  με τις ολέθριες συνέπειες τους, όπως θάνατοι, αλλά και με πολλούς τραυματίες που πολλοί  από αυτούς αποκτούν μεγάλες ή μικρές αναπηρίες, χωρίς όμως οι περισσότεροι από εμάς να αλλάξουμε νοοτροπία στον τρόπο οδήγησης μας νομίζοντας ότι δεν θα συμβεί σε εμάς αλλά σε κάποιον άλλο.
Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι είμαστε όλοι υποψήφια θύματα ενός τροχαίου!!! 
Ας αλλάξουμε όλοι νοοτροπία και ας αρχίσουμε να οδηγούμε με ασφάλεια: η ζωή μας, η ζωή των παιδιών μας το  αξίζουν ώστε  να κάνουμε αυτή την προσπάθεια».

Στειακάκης Δημήτρης, Αρχηγός Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ηρακλείου: «Πολύ σημαντική πρωτοβουλία του κ. Αυγενάκη για ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί καθημερινά δεκάδες συνανθρώπους μας! Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ηρακλείου δίνει πάντα το παρόν σε δράσεις ουσίας και θα συνεχίσει με στόχο την ασφάλεια οδηγών και πεζών, αλλά και με ενημερώσεις πρώτων βοηθειών και τεχνικών αντιμετώπισης τροχαίων ατυχημάτων όπου αυτό χρειαστεί.
Καλή επιτυχία στην όλη προσπάθεια και εύχομαι κάποια στιγμή η ασφάλεια στην οδήγηση να γίνει μέρος της παιδείας μας την οποία όλοι κατηγορούμε αν και πρώτοι εμείς πρέπει να την περάσουμε στα παιδιά μας!».

Πικράκης Γεώργιος, Πρόεδρος, Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Ηρακλείου: «Η Ένωσή μας ανακοινώνει ότι θα συμμετέχει ενεργά στο Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια» την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 … . Συγχαίρει επίσης τους φορείς που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, ώστε να περιορίσουμε έστω στο ελάχιστο, τη μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων που συνέπεια έχουν αρκετές φορές τον θάνατο ή τον σοβαρό τραυματισμό των συνανθρώπων μας. Ευελπιστούμε ότι θα ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας για πιο ασφαλή οδήγηση, σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Να μην ξεχνάμε: την χρήση της ζώνης ασφαλείας, την χρήση του προστατευτικού κράνους, όχι στην υπέρβαση των ορίων ταχύτητας, όχι στην οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, όχι στην παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη. Ασφαλής οδήγηση μπορεί να υπάρξει όταν υπάρχει τήρηση του Κ.Ο.Κ..
Η συμμετοχή όλων μας στην ανοιχτή εκδήλωση είναι απαραίτητη για να ενισχύσουμε το μήνυμα «Οδηγούμε με ασφάλεια»!».
60 και πλέον φορείς του Ηρακλείου και της Κρήτης, ενώνουμε τις δυνάμεις μας ώστε να περιορίσουμε και, ει δυνατόν, να εξαλείψουμε τα τροχαία στον τόπο μας.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης, που θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ, θα αναπτύσσονται δράσεις οδικής ασφάλειας, θα δίνονται μαθήματα παροχής πρώτων βοηθειών, θα λειτουργούν περίπτερα προβολής και ενημέρωσης των οδηγών, και όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε ασκήσεις προσομοίωσης μέθης και οδήγησης. Επίσης, θα λάβουν χώρα τουρνουά beach volley και τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 με την ευθύνη της ΕΠΣΗ, με τη συμμετοχή ερασιτεχνικών ομάδων διαφόρων συλλόγων και φορέων του Νομού Ηρακλείου volley και ποδοσφαίρου, καθώς και παλαίμαχων ποδοσφαιριστών. Παράλληλα, θα υπάρξουν τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά spot, καθώς και δράσεις ενημέρωσης των πολιτών από τους συμμετέχοντες φορείς και συλλόγους και το πρόγραμμα της διοργάνωσης θα αναμεταδίδεται ζωντανά από τους χορηγούς επικοινωνίας.

Καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετέχει στην ανοιχτή εκδήλωση της 31ης Ιουλίου, στο Thalassa Magic, στην Αμμουδάρα, από τις 11:00 π.μ. ενισχύοντας το μήνυμα «Οδηγούμε με ασφάλεια».

Η συμμετοχή όλων στην προώθηση του μηνύματος «Οδηγούμε με ασφάλεια» είναι αναγκαία.