Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Επιστήμονες της Νανοτεχνολογίας από όλο τον κόσμο στο Porto Palace Hotel Thessaloniki

Επιστήμονες της Νανοτεχνολογίας από όλο τον κόσμο στο Porto Palace Hotel Thessaloniki



Σημείο συνάντησης εκατοντάδων επιστημόνων από όλο τον κόσμο, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Νανοτεχνολογίας, των Οργανικών Ηλεκτρονικών και της Νανοϊατρικής αποτέλεσε το διάστημα 2-9 Ιουλίου 2016 το ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη, το οποίο φιλοξένησε στις αίθουσες του το παγκοσμίου φήμης συνέδριο «NANOTEXNOLOGY».

Στις εργασίες του πολυ-γεγονότος NANOTEXNOLOGY που περιλαμβάνει 2 Διεθνή Συνέδρια, 4 Διεθνή Σχολεία, Διεθνή Έκθεση & Β2Β Συναντήσεις, η διοργάνωση του οποίου ανήκει στο Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έδωσαν το παρόν πάνω από 1.000 διακεκριμένοι επιστήμονες, ερευνητές και επιχειρηματίες από 450 Εταιρίες Καινοτομίας, Ιδρύματα, και Πανεπιστήμια από 60 Χώρες οι οποίοι παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις της Νανοτεχνολογίας, των Οργανικών Ηλεκτρονικών και της Νανοϊατρικής, ενώ πραγματοποιήθηκαν πάνω απο 200 συναντήσεις μεταφοράς τεχνολογίας μεταξύ εργαστηρίων και επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του Συνεδρίου NANOTEXNOLOGY 2016 πραγματοποιήθηκε και η συνέλευση της Ελληνικής Πλατφόρμας Νανοϊατρικής, σκοπός της οποίας είναι να γίνει κλινική «μετάφραση» της έρευνας της νανοϊατρικής στους ασθενείς, δηλαδή να γίνεται σύνδεση των νοσοκομείων και των κλινικών ιατρών με τα ερευνητικά Ιδρύματα και τα Πανεπιστήμια, με τη βασική έρευνα νανοϊατρικής σε κλινική πλέον εφαρμογή.

Το Συνέδριο Νανοτεχνολογίας, πέραν της εξαίρετης αναμφισβήτητα επιστημονικής σημασίας του, αποτελεί γεγονός ιδιαίτερης πολιτισμικής σημασίας εν γένει και για την πόλη φιλοξενίας του, δεδομένου ότι η επαναλαμβανόμενη έλευση 1.000 συνέδρων κάθε χρόνο αποτελεί «τονωτική ένεση» για όλη την τοπική οικονομία. Ενδεικτικοί είναι οι αριθμοί, σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (LTFN), Καθηγητού κ. Στέργιου Λογοθετίδη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «από τους 800-1000 συνέδρους, το 30%-40% επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη σε κάθε διοργάνωση της NANOTEXNOLOGY τα τελευταία χρόνια και ένα 50%-60% έρχονται για πρώτη φορά. Η NANOTEXNOLOGY έχει αναδείξει την Θεσσαλονίκη διεθνώς ως έναν πόλο καινοτομίας και αριστείας, ενώ κάθε χρόνο ενισχύει τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό της χώρας αφήνοντας στην Θεσσαλονίκη τουριστικά έσοδα πάνω από 1,5-2 εκατ. ευρώ ετησίως!».