Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Δυο διεθνείς βραβεύσεις για την Κύπρια ποιήτρια Ρούλα Ιωαννίδου Σταύρου

Δυο διεθνείς βραβεύσεις για την Κύπρια ποιήτρια Ρούλα Ιωαννίδου Σταύρου


Παγκόσμια διάκριση για δεύτερη συνεχή χρονιά απέσπασε η Κύπρια ποιήτρια Ρούλα Ιωαννίδου Σταύρου σε διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό στην Ιταλία. Το ποίημα «Κίτρινες κορδέλες στο δέντρο»   της Κύπριας ποιήτριας βραβεύθηκε στον Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Nosside World Poetry Prize 2014, αποσπώντας Ειδική Διάκριση και το Μετάλλιο του Πνευματικού Ιδρύματος Nosside και του Κέντρου Σπουδών Bosio στο Ρήγιο της Καλαβρίας, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO .

 Το ποίημα πραγματεύεται το δράμα της εναγώνιας προσμονής των συγγενών των αγνοουμένων όλου του κόσμου αλλά και την ελπίδα για επιστροφή τους.

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος   εκατοντάδες  ποιητές από όλο τον κόσμο. Πρόεδρος του διαγωνισμού ήταν ο Ιταλός Καθηγητής   Pasquale Amato , ενώ η Διεθνής Κριτική Επιτροπή συγκροτείτο από δεκαέξι διαπρεπείς προσωπικότητες του πνεύματος. Το ποίημα περιλαμβάνεται στην ηλεκτρονική ανθολογία Nosside Poetry Anthology , η οποία θα αναρτηθεί σύντομα στο διαδίκτυο ( www . nosside . org ). Η τελετή της βράβευσης πραγματοποιήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2014, στο Ρήγιο της Καλαβρίας στην Ιταλία.

Η ιταλική διάκριση ακολουθεί την προηγούμενη απόφαση του ΕΠΟΚΕ Ελλάδος να βραβεύσει με Αριστείο τη συλλογή διηγημάτων της Ρούλας Ιωαννίδου Σταύρου «Στα μετόπισθεν» με θέμα τη συμβολή των μαθητών στον απελευθερωτικό Αγώνα των Κυπρίων 1955-59. Ο διαγωνισμός ήταν διεθνής στην ελληνική γλώσσα.

------------------

15/12/2014