Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΕΞΑΣ Α & Μ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ



ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΕΞΑΣ Α & Μ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ


Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των Πολυτεχνικών Σχολών του Πανεπιστημίου Τέξας Α & Μ και του Πανεπιστημίου Κύπρου, υπέγραψαν στις 8 Ιουλίου 2014 στην Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα, η Αντιπρύτανης και Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του University Texas A &M  Καθηγήτρια Kathy Banks και ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Πάνος Παπαναστασίου, με στόχο τη συνεργασία σε θέματα εκπαίδευσης και έρευνας. Συγκεκριμένα, το Μνημόνιο περιλαμβάνει πρόνοιες για ανταλλαγές ακαδημαϊκού προσωπικού, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και ερευνητών καθώς και τη συμμέτοχη σε κοινά ερευνητικά προγράμματα.

Η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Τέξας Α & Μ ιδρύθηκε το 1876 και είναι από τις μεγαλύτερες στις ΗΠΑ. ‘Έχει πέραν των 350 καθηγητών και 12,000 φοιτητών σε 22 προγράμματα στα 13 Τμήματα της. Τα Τμήματα και τα προγράμματά της συγκαταλέγονται μεταξύ των καλυτέρων των Πανεπιστημίων των ΗΠΑ σε ακαδημαϊκές διακρίσεις και χρηματοδοτούμενη έρευνα.

Η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου ιδρύθηκε το 2001. ‘Έχει γύρω στους 50 καθηγητές και 1250 φοιτητές σε 20 προγράμματα στα 4 Τμήματα της. Το 2013 είχε 85 ενεργά ερευνητικά προγράμματα προϋπολογισμού πέραν των €21 εκατομμυρίων στα οποία εργοδοτούσε 185 ερευνητές .
Φωτογραφία: Professors PK Imbrie, Terri Reed,  Andreas Polycarpou, Panos Papanastasiou, Kathy Banks, Ms Magda Lagoudas, Professor Dimitris Lagoudas