Τρίτη 1 Απριλίου 2014

«Κυπριακές Μινιατούρες» στο Βερολίνο – Nicosia Blues






Μετά από μια πολύ δυναμική έναρξη με το κοντσέρτο «΄Ηχοι του Νότου» στις 27/2/2014, η σειρά κοντσέρτων «Κυπριακές Μινιατούρες», στο μουσικό «Πράσινο Σαλόνι» του ιστορικού θεάτρου, Volksbühne (People's Theatre) στο Βερολίνο, συνεχίστηκε στις 23/3/2014 με το κοντσέρτο τζαζ «Nicosia Blues».

Στη συναυλία «Nicosia Blues» o βιρτουόζος πιανίστας & συνθέτης Σταύρος Λάντσιας συνάντησε τον βιρτουόζο μπασσίστα της jazz Πέτρο Κλαμπάνη,  σε ένα μουσικό διάλογο, πλούσιο σε ηχοχρώματα και δυναμικές, μιας μουσικής μεσογειακής αλλά και παγκόσμιας.

Η μουσική του Λάντσια χαρακτηρίζεται συχνά ως "Ethno Jazz", χαρακτηρισμός που ανταποκρίνεται ωστόσο μόνο εν μέρει στο πνεύμα της, γιατί ο Λάντσιας έχει δημιουργήσει μια πολύ προσωπική έκφραση.

"Κινούμαι - παρά τις διάφορες επιρροές - πέρα από τις έννοιες του στιλ",  λέει. Μας εκπλήσσει πάντα εκ νέου με το πολύπλευρο συνθετικό του ταλέντο. Οι μουσικοκριτικοί τον έχουν αποκαλέσει ακόμη και "μάγο του ήχου". Ο ίδιος ο Λάντσιας λέει για τη μουσική του: "Πρόθεσή μου είναι να ακούγεται 'ειλικρινής'. Αυτό αποτελεί και το σημείο επικοινωνίας με τον ακροατή."

Η σειρά «Κυριακές Μινιατούρες» θα λήξει φέτος στις 9 Απριλίου 2014 με το «Μediterranean Moods» με τους Δημήτρη Ρεγγίνο, κιθάρα, Βάκια Σταύρου, φωνή και Μάριο Τακούσιη, πιάνο.

Η σειρά κοντσέρτων που πραγματοποιείται φέτος για δεύτερη συνεχή  χρονιά, είναι φιλανθρωπική σειρά και τα έσοδα διατίθενται στο KINDEerLEBEN, ένα ίδρυμα του Βερολίνου για καρκινοπαθή παιδιά.

----------------------
1/4/2014