Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Η 2η Ετήσια Διάλεξη ΥΠΕΡΙΩΝ θα φιλοξενήσει τον κ. Ανδρέα Κραμβή, Πρόεδρο και Εκτελεστικό Διευθυντή της Honeywell Performance Materials and Technologies.




ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
ΤΗΣ HONEYWELL PERFORMANCE MATERIALS AND TECHNOLOGIES
2Η ΕΤΗΣΙΑ ΔΙΑΛΕΞΗ ΥΠΕΡΙΩΝ

 Η 2η Ετήσια Διάλεξη ΥΠΕΡΙΩΝ θα φιλοξενήσει τον κ. Ανδρέα Κραμβή, Πρόεδρο και Εκτελεστικό Διευθυντή της Honeywell Performance Materials and Technologies. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014, στις 19:00, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου (Καλλιπόλεως 75).
Πώς μπορεί μία επιχείρηση να καταστεί εύρωστη σε περίοδο οικονομικής κρίσης; Με ποιο τρόπο μπορούν να προσαρμοστούν και οι δικές μας επιχειρήσεις στα σημερινά δύσκολα οικονομικά δεδομένα, ώστε να επιβιώσουν και να κερδοφορήσουν; Πώς ο επιχειρηματίας πρέπει να διευθύνει την επιχείρησή του μέσα στην καταιγίδα των σημερινών οικονομικών προκλήσεων; Τα παραπάνω ερωτήματα θα τεθούν επί τάπητος, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της Δεύτερης Ετήσιας Διάλεξης ΥΠΕΡΙΩΝ και της ανοικτής συζήτησης που θα ακολουθήσει.
Σήμερα, όσο η παγκόσμια οικονομία παραμένει σε τροχιά ύφεσης, η κάθε επιχείρηση πρέπει συνεχώς να διαμορφώνεται για να προσβλέπει στην επιτυχία. Στο πλαίσιο της ομιλίας του με θέμα Steering Through a Storm: From Weakness to Strength, One Decision Week at a Time, ο Ανδρέας Κραμβής θα παρουσιάσει τη μεθοδολογία που προτείνει, για να καταστεί μία επιχείρηση ανταγωνιστική, εύρωστη και κερδοφόρα. Η προσέγγισή του, που έχει εφαρμοστεί σε πολλές διαφορετικού τύπου βιομηχανίες, στοχεύει σε μία ολιστική διαδικασία μετασχηματισμού των λειτουργιών τους και εισηγείται τη χρήση ενός εργαλείου διοίκησης το οποίο ο ίδιος αποκαλεί «Επιχειρησιακή Βδομάδα Αποφάσεων», που σκοπό έχει την αλλαγή της εταιρικής κουλτούρας, ώστε να αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο οι δυνατότητες καθώς και οι διαδικασίες εκπαίδευσης του οργανισμού. Ο Ανδρέας Κραμβής θα μοιραστεί τις δικές του εμπειρίες, καθώς ο ίδιος εφαρμόζει τη μεθοδολογία αυτή, τόσο στην σημερινή εργασία του διευθύνοντας μία πρωτοπόρο πολυεθνική εταιρεία με τζίρο $7 δισεκατομμυρίων, όσο και σε διάφορες άλλες εταιρείες στις οποίες εργάστηκε κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Το μοντέλο που προτείνει και για το οποίο θα μάθουμε στη διάλεξη, αναλύεται εκτενώς στο βιβλίο του Transforming the Corporation: Running a Successful Business in the 21st Century.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση από την αγγλική στην ελληνική και αντίστροφα. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και ο Δρ Συμεών Κασσιανίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΥΠΕΡΙΩΝ.
Η 2η Διάλεξη Hyperion πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προσφοράς της εταιρείας Hyperion Systems Engineering Ltd (ΥΠΕΡΙΩΝ) στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η συνολική προσφορά της εταιρείας περιλαμβάνει, πέραν από τη διάλεξη, την παραχώρηση δύο ετήσιων χρηματικών βραβείων αριστείας σε δύο σπουδαστές του Πανεπιστημίου Κύπρου, που φοιτούν σε τομείς που σχετίζονται με τις δραστηριότητες της εταιρείας και συνοδεύονται με προσφορά πλήρους εργοδότησης στον όμιλο της ΥΠΕΡΙΩΝ.