Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

«Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ»




«Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ»
Συναρπαστικές εξελίξεις στον τομέα της Φυσικής


Διάλεξη με τίτλο «Ο σκοτεινός τομέας του σύμπαντος μέσα από το φακό της βαρύτητας» θα δώσει ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Κωνσταντίνος Σκορδής, τη Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα στην Πανεπιστημιούπολη.

Η παρουσίαση θα περιλαμβάνει συναρπαστικές εξελίξεις στη σύγχρονη φυσική και θα επεξηγεί τη σημασία της ενασχόλησης με τις φυσικές επιστήμες, αλλά και στις ευκαιρίες που ανοίγονται στους νέους που αποφασίζουν μια σταδιοδρομία στο σύγχρονο κόσμο.

Η εκδήλωση η οποία είναι ανοικτή για το κοινό απευθύνεται και στους τελειόφοιτους Λυκείων, οι οποίοι προσανατολίζονται να ακολουθήσουν τον κλάδο των Θετικών Επιστημών και συγκεκριμένατη Φυσικής.

Ο κ. Σκορδής εξασφάλισε πρόσφατα χορηγία από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας «ERC Consolidator Grant» ύψους 1.2 εκ. ευρώ για το ερευνητικό του πρόγραμμα με τίτλο «Theories and Models of the Dark Sector: Dark Matter, Dark Energy and Gravity».  Η εν λόγω χρηματοδότηση θα δημιουργήσει ερευνητική ομάδα Βαρύτητας και Κοσμολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ανοίγοντας παράλληλα θέσεις εργασίας για νέους επιστήμονες. Οι ερευνητές θα διερευνήσουν τις υποθέσεις στις οποίες βασίζεται η μέχρι τώρα αποδεκτή θεωρία της βαρύτητας, η γενική σχετικότητα του Αϊνστάϊν.