Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΕΝΑΣ ΗΧΟΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ, ΕΝΑΣ ΤΑΥΡΟΣ, ΕΝΑΣ ΛΑΓΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΕΛΩΝΑ



 
ΕΝΑΣ ΗΧΟΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ, ΕΝΑΣ ΤΑΥΡΟΣ, ΕΝΑΣ ΛΑΓΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΕΛΩΝΑ
Οικογενειακές Συναυλίες με παράλληλη προβολή διαφανειών,
για παιδιά από 7 ετών και άνω


Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014, Θέατρο Παλλάς, Πύλη Πάφου, Λευκωσία, 17:00
Σάββατο 1 Μαρτίου 2014, Θέατρο Παλλάς, Πύλη Πάφου, Λευκωσία, 17:00

Σας προσκαλούμε σε μία πρωτότυπη οικογενειακή συναυλία με μοναδικούς πρωταγωνιστές ένα κοντραμπάσο, ένα βιολί και έναν αφηγητή οι οποίοι θα σας διηγηθούν τρεις ιστορίες με το ξεχωριστό τρόπο που μόνο η μουσική μπορεί.

Τις πρώτες δύο μουσικές ιστορίες έγραψε ο Alan Ridout (1934-1996), Άγγλος συνθέτης και παιδαγωγός. Στην πρώτη με τίτλο Μικρός θλιμμένος ήχος για σόλο κοντραμπάσο και αφηγητή, ένας μικρός ήχος χάθηκε στο πυκνό, σκοτεινό δάσος. Τρέχει αλαφιασμένος, μπλέκεται στους θάμνους, στα δέντρα... Οι άλλοι ήχοι τον ψάχνουν για να τον φέρουν πάλι κοντά τους. Θα καταφέρουν να τον βρουν άραγε; Η δεύτερη μουσική ιστορία: Ο Ταύρος Φερδινάνδος για σόλο βιολί και αφηγητή, είναι βασισμένη στo ομώνυμο βιβλίο του Αμερικανού συγγραφέα Munro Leaf, ενώ μεταφέρθηκε και σε κινούμενα σχέδια από τον Walt Disney. Ενώ οι υπόλοιποι νεαροί ταύροι τρέχουν κουτουλώντας ο ένας τον άλλον, ο Ταύρος Φερδινάνδος προτιμά να κάθεται ήσυχος κι αμέριμνος στον ίσκιο μιας οξιάς και να μυρίζει τα λουλούδια του αγρού. Τίποτα δεν ταράζει την ηρεμία του Φερδινάνδου μέχρι που μια μέρα… Μία διασκευή του πασίγνωστου μύθου του Αισώπου Ο λαγός και η χελώνα είναι η τρίτη ιστορία, στην οποία βασίστηκε η Βίκυ Στυλιανού για να δημιουργήσει ένα μουσικό παραμύθι για βιολί, κοντραμπάσο και αφηγητή χρησιμοποιώντας μελωδίες από γνωστά κλασικά έργα. Ένας λαγός και μία χελώνα αποφασίζουν να παραβγούν στο τρέξιμο. Ποιος θα νικήσει άραγε;

Αν θέλετε να μάθετε τη συνέχεια στις πιο πάνω ιστορίες ελάτε στις συναυλίες μας παρέα με τον κοντραμπασίστα Νίκο Ιωάννου, τον βιολινίστα Νίκο Πίττα και τον Άλκη Μπαλτά στην αφήγηση! Η μουσική και η αφήγηση θα συνοδεύεται από προβολές εικόνων.

Εισιτήρια: €5 (ενήλικες),  δωρεάν είσοδος για παιδιά και νέους κάτω των 18 ετών
Εισιτήρια και δελτία ελεύθερης εισόδου από το ταμείο του Θεάτρου Παλλάς (τηλ. 22 410181) στις 20, 21 και 28 Φεβρουαρίου 4-7μμ, και τις ημέρες των συναυλιών 3-5μμ.

Πληροφορίες στο 22 463144 και στην ιστοσελίδα www.cyso.org.cy.