Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ALPHA BANK




Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο διαγωνισμός Ελληνικού Πολιτισμού, το βραβείο του οποίου χορηγεί η Alpha Bank.


Οι νικήτριες για το φετινό διαγωνισμό, είναι η Βασιλική Λυσάνδρου, Υποψήφια Διδάκτωρ στο Πρόγραμμα «Μεσογειακή Αρχαιολογία», του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας , και η Παναγιώτα Χαραλάμπους, Υποψήφια Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου, οι οποίες θα μοιραστούν το βραβείο συνολικού ύψους  €4.000.


Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ευχαριστεί θερμά τον δωρητή Alpha Bank, τόσο για τη συγκεκριμένη όσο και για τις υπόλοιπες δωρεές τoυ, στις οποίες προβαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Επίσης το Πανεπιστήμιο Κύπρου συγχαίρει τις νικήτριες του διαγωνισμού όπως επίσης και τους υπόλοιπους φοιτητές, οι οποίοι έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό.

Το βραβείο «Ελληνικού Πολιτισμού», το οποίο αφορά στην καλή γνώση σε θέματα ιστορίας και αρχαιολογίας των περιοχών του Ελληνικού Πολιτισμού, απονέμεται σε υποψήφιο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κύπρου, του οποίου η υπό εκπόνηση διδακτορική διατριβή κρίνεται ότι αποτελεί πρωτότυπη συμβολή στο πεδίο των ελληνικών σπουδών, με την ευρύτερή τους έννοια.

H απονομή του Βραβείου Ελληνικού Πολιτισμού Alpha Bank θα γίνει κατά τη διάρκεια της Δεύτερης Ετήσιας Διάλεξης Alpha Bank στο πλαίσιο της Γιορτής των Γραμμάτων, που θα λάβει χώρα την Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου και ώρα 18:00, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου (Καλλιπόλεως 75).