Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Kάνε τη δίαιτά σου να πετύχει! * Από τη Νεφέλη Μπέτα

Kάνε τη δίαιτά σου να πετύχει!
 * Από τη Νεφέλη Μπέτα


Στην εποχή του σύγχρονου, γρήγορου και ανθυγιεινού φαγητού σε τεράστιες ποσότητες, είναι φυσικό όλο και περισσότεροι άνθρωποι να αντιμετωπίζουν προβλήματα βάρους,αποκλείνοντας σημαντικά από τις φυσιολογικές τιμές και προσπαθώντας να τα χάσουν με κάθε είδους δίαιτες μονοφαγικές, δίαιτες υδατανθράκων ή και πρωτεϊνικές ή δίαιτες εξπρές, έχοντας τελικά ως αποτέλεσμα την προκάλεση βλαβών στον οργανισμό. Δείτε μερικά απλά tips για να αποδώσει η δίαιτά σας και παράλληλα να ενδυναμώσετε την υγεία σας!

-Καταναλώστε φρούτα και λαχανικά!
Είναι πλέον γνωστό, για ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους σημαντικό ρόλο παίζει η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών που αφενός είναι πλούσια σε βιταμίνες και φτωχά σε θερμίδες και σε συνδυασμό με τον πλούτο τους στις φυτικές ίνες, δημιουργούν αίσθημα κορεσμού και έτσι εσύ δεν πεινάς για περισσότερο. Παράλληλα, τα φρούτα πλούσια σε βιταμίνες είναι ένα καλλυντικό που δρα εκ των έσω και σου χαρίζει λάμψη και την πολυπόθητη όψη υγείας!

-Μαγείρεψε το φαγητό σου
Αυτό που σε κάνει να καταναλώνεις λιγότερη τροφή είναι να ασχολείσαι εσύ ο ίδιος με την εξασφάλισή της: Δηλαδή πήγαινε στο σούπερ-μάρκετ προμηθεύσου τα τρόφιμα και μετά μαγείρεψέ τα και σερβίρισέ τα περίτεχνα στο πιάτο σου και θα δεις πόσο λιγότερο θα καταναλώσεις!

-Μην αφαιρέσεις από τη διατροφή σου το λίπος
Αφενός το λίπος σε υπερβολικές ποσότητες σε παχαίνει αφετέρου για να χάσεις λίπος, πρέπει να δώσεις και λίπος στον οργανισμό σου. Οπότε στις σαλάτες σου, μην ξεχνάς να προσθέτεις μία κουταλιά της σούπας, αγνό ελληνικό ελαιόλαδο.

-Πολύ νερό και κατανάλωση πάγου
Ως γνωστόν το νερό ενυδατώνει και είναι ο καλύτερος λιποδιαλύτης που βρέθηκε ποτέ. Φροντίζει το δέρμα σου και την υγεία σου και σε κάνει να νιώθεις χορτάτη για περισσότερο. Μάλιστα, μπορείς να κάνεις το εξής πείραμα για να διαπιστώσεις αν πεινάς ή αν διψάς, κάτι που στον οργανισμό δεν είναι ευδιάκριτο: Όταν νιώθεις ότι πεινάς πιες προτού φας κάτι, ένα ποτήρι νερό.     Αν η πείνα σου σταματήσει, δεν πεινούσες, αλλά διψούσες! Αν εξακολουθείς να πεινάς παρά την κατανάλωση νερού, τότε πράγματι ο οργανισμός σου ζητά καύσιμο! Κατανάλωσε πάγο στα ποτά, ώστε να μην καταναλώσεις υπερβολική ποσότητα.