Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ THE SPEAKEASIES SWING BAND


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ THE SPEAKEASIES SWING BAND

Swing και jazz μουσικές, διασκευές, νέα κομμάτια και παλιά, με ρετρό διάθεση

 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου



Το Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014 η Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου θα μετατραπεί σε ρετρό μουσική σκηνή του 30΄ με τη βοήθεια των The Speakeasies swing band.
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το μουσικό αφιέρωμα σε γνωστές μελωδίες swing και jazz από ένα συγκρότημα που το χαρακτηρίζει το κέφι και η αστείρευτη ενέργεια, με προσήλωση και σεβασμό στο είδος της μουσικής που πρεσβεύουν.
Το σουίνγκ (swing) είναι ένα είδος της τζαζ μουσικής που έγινε αυτόνομο και αναγνωρίσιμο στυλ κατά τη δεκαετία του 1930 στις Η.Π.Α. Αποτελεί ουσιαστικά έναν ενδιάμεσο σταθμό ανάμεσα στην παραδοσιακή και τη μοντέρνα τζαζ. Η ονομασία του προέρχεται από το αγγλικό ρήμα swing, που σημαίνει κουνιέμαι, αιωρούμαι, ακριβώς γιατί η μουσική ήταν εύθυμη και ρυθμική και γιατί συνδυαζόταν με τον αντίστοιχο χορό που απαιτούσε ευκινησία.
The Speakeasies Swing Band
Οι The Speakeasies Swing Band έχουν παίξει σε μεγάλες συναυλίες και φεστιβάλ. Έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στο Swingalonica τον Μάιο του 2010 στο Block33. Έκτοτε, έχουν εμφανιστεί αρκετές φορές τόσο στο Block όσο και σε άλλες συναυλίες σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, αλλά και σε φεστιβάλ του εξωτερικού όπως στο Sommerset της Μ. Βρετανίας και στο 15o Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ του Μπάνσκο στη Βουλγαρία. Μεταξύ άλλων, έχουν παίξει μαζί με τους Αμερικανούς “Cherry Poppin’ Daddies” και τους Λιθουανούς “Rhythm Junkies”.

Οι The Speakeasies Swing Band αποτελούνται από τους:
Κατερίνα Σισίννι - φωνητικά
Παναγιώτης Καρνούτσος - ηλεκτρική κιθάρα
Γιάννης Νταλιάνης - ακουστική κιθάρα
Παναγιώτης Βουλγαράκης – κοντραμπάσο
Μανώλης Σταματιάδης – πιάνο
Στέργιος Κόιας – τύμπανα
Χρήστος Παπαδόπουλος- κλαρινέτο

Περισσότερες πληροφορίες για την μπάντα:
www.speakeasies.gr
www.facebook.com/speakeasies
www.youtube.com/SpeakeasiesChannel

Πληροφορίες εκδήλωσης
Εισιτήρια εισόδου: €10
Ώρα έναρξης: 20:30
Πού: Αίθουσα Τελετών Πανεπιστημίου Κύπρου, Λεωφ. Καλλιπόλεως 75)
Κρατήσεις: τηλ. 22894333, 22894356

Χορηγοί και υποστηρικτές: ξενοδοχείο Semeli (χορηγός φιλοξενίας)