Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ


O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ελλάδα, συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, στην παρουσία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη, του Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και του Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα κ. Φαίδωνος Αναστασίου.


Μετά τη συνάντηση ο κ. Κουτσούμπας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Μας δόθηκε για μία ακόμη φορά η δυνατότητα να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον κυπριακό λαό, παράλληλα με τις ανησυχίες μας για τις συνολικές εξελίξεις. Το Κυπριακό εξακολουθεί να είναι διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Πρέπει να φύγουν οι κατοχικές δυνάμεις, να φύγει ο στρατός κατοχής, πρέπει να σταματήσει ο εποικισμός, πρέπει να γυρίσουν οι πρόσφυγες στις εστίες τους.

Προς αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ θα εξακολουθήσει να παλεύει και να στέκεται αλληλέγγυο με την πάλη αυτή του κυπριακού λαού. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι χρειάζεται μία Κύπρος ενιαία, ανεξάρτητη, με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις, χωρίς ξένα στρατεύματα, χωρίς τοποτηρητές και επικυρίαρχους, χωρίς προστάτες, με τον λαό κυρίαρχο στη χώρα του, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, να καθορίζουν ειρηνικά τις ζωές τους, αρμονικά για την ευημερία του ίδιου του κυπριακού λαού και γενικότερα των λαών της περιοχής.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το αν το Κομμουνιστικό Κόμμα συμφωνεί με τις διαπραγματεύσεις που τώρα ξεκίνησαν, ο κ. Κουτσούμπας είπε: «Έχουμε εκφράσει επανειλημμένα και στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας τις ανησυχίες μας και τις επιφυλάξεις μας για όλες τις εξελίξεις, και από αυτή την άποψη θα πρέπει να βρισκόμαστε και στην Ελλάδα σε ετοιμότητα, αλλά και ο κυπριακός λαός να παρακολουθεί από κοντά όλες αυτές τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων.

Έχουμε πείρα και από το παρελθόν, άρα οι ανησυχίες μας είναι βάσιμες. Αυτές τις εκφράσαμε και θα πρέπει ακόμα πιο στενά να τις παρακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα».

----------------------