Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Διεθνής προβολή του Πατρινού Καρναβαλιού


Την αποστολή στο Καρναβάλι της Πάτρας ανταποκριτών ξένου Τύπου διοργανώνει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, έπειτα από πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα και υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Ανδρέα Κατσανιώτη.
Στόχος είναι η προβολή του θεσμού αλλά και η ευρύτερη πολιτιστική και τουριστική ανάδειξη της Αχαΐας σε διεθνές επίπεδο. Οι δημοσιογράφοι που συμμετέχουν στο ενημερωτικό πρόγραμμα φιλοξενίας της Γ.Γ.Ε.Ε. είναι ανταποκριτές σημαντικών διεθνών ΜΜΕ με διείσδυση σε μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες και προέρχονται από χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα και η Τουρκία οι οποίες αποτελούν πηγές άντλησης τουρισμού υψηλού επιπέδου.

Οι ξένοι ανταποκριτές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την παράδοση του Πατρινού Καρναβαλιού και να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις κορύφωσής του, όπως η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και η καύση του Καρνάβαλου. Μεταξύ άλλων, θα ξεναγηθούν στο οινοποιείο της Achaia Claus, όπου θα συμμετέχουν σε γευσιγνωσία τοπικού οίνου και εδεσμάτων ενώ θα παρευρεθούν και σε εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Πατρέων.
Ο κ. Κατσανιώτης, κατά την ανακοίνωση του προγράμματος φιλοξενίας των ξένων ανταποκριτών στην Πάτρα, υπογράμμισε την ανάγκη για εξωστρέφεια και συστηματική προβολή της τουριστικής εικόνας της Αχαΐας μέσω της ανάδειξης των ιδιαίτερων πολιτισμικών της στοιχείων και του φυσικού της πλούτου και δεσμεύτηκε για ανάλογες δράσεις στο μέλλον.