Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Πώς το οικονομικό μοντέλο της Ουγγαρίας οδήγησε τη χώρα έξω από την κρίση



Πώς το οικονομικό μοντέλο της Ουγγαρίας οδήγησε τη χώρα έξω από την κρίση

Παρουσίαση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας της Ουγγαρίας και του Υποδιοικητή της Εθνικής Τράπεζας της Ουγγαρίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου


Η έξοδος της Ουγγαρίας από την κρίση του 2008-2009 θα παρουσιαστεί στο Πανεπιστήμιο Κύπρου σε μια διάλεξη από τον ίδιο τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας της Ουγγαρίας και τον Yποδιοικητή της Ουγγρικής Εθνικής Τράπεζας.
Η διάλεξη έχει ως στόχο να παρουσιάσει την ουγγρική οικονομία που πλήγηκε ιδιαίτερα σκληρά από την παγκόσμια οικονομική και χρηματοοικονομική κρίση του 2008-2009 και πώς η οικονομική και δημοσιονομική πολιτική που ακολουθήθηκε, οδήγησε την έξοδο της χώρας από αυτήν και έδωσε τη δυνατότητα στην κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, να ελαφρύνει το δημοσιονομικό βάρος με την πλήρη αποπληρωμή του δανείου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Επίσης, θα αναλυθούν οι τρόποι με τους οποίους επιτεύχθηκε η επιστροφή στην αγορά ομολόγων, η δημιουργία εκατό χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, η μείωση στην επιβάρυνση του κόστους, η μείωση στο ποσοστό του πληθωρισμού και η αύξηση των πραγματικών μισθών.
Την εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 4 Μαρτίου, στις 4 μ.μ. στην Αίθουσα Β108 του κτιρίου Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», στην Πανεπιστημιούπολη, διοργανώνουν η Πρεσβεία της Ουγγαρίας και το Πανεπιστήμιο Κύπρου με τη στήριξη του Κυπρο-Ουγγρικού Συνδέσμου Επιχειρηματιών.
Την έναρξη της διάλεξης θα κηρύξει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης. Αναφορά στην κυπριακή οικονομία και τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου

Κύπρου Σωφρόνης Κληρίδης, ενώ σε ειδική αναφορά κατά το κλείσιμο του σεμιναρίου θα προβεί ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου.
Π.Α. (τηλεφωνητής 22894335)