Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟ

«Λες και ήταν Χθες»



Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Αστήρ στην Πάτρα, θα πραγματοποιηθεί μία μοναδική εκδήλωση για τη ζωή και το έργο του αξέχαστου Αλέκου Σακελλάριου. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στην προσωπικότητα του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη και σεναριογράφου, τη συμβολή του στον ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο, καθώς και στο βιβλίο-αυτοβιογραφία του «Λες και Ήταν Χθες».

Η εν λόγω εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται με την πρωτοβουλία της κ. Τίνας Σακελλάριου και την αρχική στήριξη της Φίνος Φιλμ και των εκδόσεων Μένανδρος, είναι η πρώτη σειράς εκδηλώσεων που θα γίνουν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, με αφορμή τη συμπλήρωση των 105 χρόνων από τη γέννησή του.
Όπως μας δήλωσε και η σύζυγός του, Τίνα Σακελλάριου:
Με μεγάλη χαρά ξεκινάμε τις εκδηλώσεις για τον Αλέκο Σακελλάριο και μάλιστα αποφασίσαμε η πρώτη να γίνει στην Πάτρα. Αγαπώ την Πάτρα και τους ανθρώπους της. Το ίδιο και ο Αλέκος. Την επισκεπτόμασταν συχνά. Είχε έρωτα με αυτήν την πόλη. Εξ’ ου και η ταινία «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης». Αλλά και η Πάτρα απ’ ό,τι φαίνεται αγαπά τον Αλέκο. Υπάρχει ακόμα και οδός με το όνομά του. Από την οποία πέρασα και στάθηκα με μεγάλη συγκίνηση στο προηγούμενο ταξίδι μου.

Για τη ζωή, το έργο, καθώς και το βιβλίο-αυτοβιογραφία του Αλέκου Σακελλάριου θα μιλήσουν οι:
Κατερίνα Καρρά, διδάσκουσα -τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών
Ηλίας Παπαθανασίου, Καθηγητής λογοθεραπείας
Τάκης Βουγιουκλάκης, σκηνοθέτης
Δημήτρης Μαλισσόβας, σκηνοθέτης
Τίνα Σακελλάριου
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Μάρω Κοντού, Κώστας Αποστολάκης, Χριστίνα Αλεξανιάν21 Σεπτεμβρίου
Συντονισμός εκδήλωσης: Νατάσσα Ράγιου, Δημοσιογράφος

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν αποσπάσματα από τις ταινίες του, ενώ θα ακολουθήσει ζωντανό μουσικό αφιέρωμα με τραγούδια που έγραψε ο ίδιος και ακούστηκαν στις ταινίες του.Σ
Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν οι:
Πέπη Θωμογιαννοπούλου, Γιώργος Κοτανίδης, Μαρία Νικολοπούλου
με τη συνοδεία μουσικών και της παιδικής χορωδίας του Ωδείου Σωτηροπούλου.
Είσοδος ελεύθερη