Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Τμήματα και Υπηρεσίες του Υπουργείου επισκέφθηκε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος

Τμήματα και Υπηρεσίες του Υπουργείου επισκέφθηκε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος

Συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών και επισκέψεων στο πλαίσιο γνωριμίας με Τμήματα και Υπηρεσίες του Υπουργείου του, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής, επισκέφθηκε χθες, 22 Μαρτίου 2018, το Τμήμα Γεωργίας και το Τμήμα Δασών, ενώ σήμερα επισκέφθηκε τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.
Κατά την παρουσία του στο Τμήμα Γεωργίας ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε από τη  Διευθύντρια Δρ Ανδρούλα Γεωργίου για τους βασικούς στόχους και δραστηριότητες του Τμήματος και είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να ανταλλάξει απόψεις με τους Προϊστάμενους των Κλάδων, Επαρχιακών Γεωργικών Γραφείων και Μονάδων, για το έργο που παράγουν αλλά και τις ανησυχίες τους. Ο κ. Καδής, εξαίροντας το έργο που επιτελείται στο Τμήμα Γεωργίας, δήλωσε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά  μια σειρά από προκλήσεις που απασχολούν τον αγροτικό μας κόσμο όπως η εμπορία και κατοχύρωση των κυπριακών προϊόντων στην ντόπια και διεθνή αγορά με ταυτόχρονη προώθηση προϊόντων ποιότητας και η καλύτερη οργάνωση των παραγωγών. Επεσήμανε, ακόμα, ότι το Τμήμα Γεωργίας διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης και προς τον σκοπό αυτό θα έχει την πλήρη στήριξη του Υπουργείου αλλά και του ίδιου προσωπικά.
Ο κ. Υπουργός επισκέφθηκε ακολούθως το Τμήμα Δασών όπου και συμμετείχε σε σύσκεψη  με τη Διεύθυνση και το προσωπικό του Τμήματος. Εκεί έτυχε ενημέρωσης από τον Αναπληρωτή Διευθυντή κ. Χαράλαμπο Αλεξάνδρου για θέματα οργανωτικής δομής αλλά και για τις προτεραιότητές του Τμήματος. Ιδιαίτερα συζητήθηκαν η ενίσχυση και καλύτερη οργάνωση του Συστήματος Διαχείρισης Δασικών Πυρκαγιών, η βελτίωση της λειτουργίας και ενίσχυση της Μονάδας Πτητικών Μέσων του Τμήματος, η αειφόρος διαχείριση του Εθνικού Δασικού Πάρκου του Ακάμα και η αναβάθμιση του Δασικού Κολεγίου. Ακολούθησε συζήτηση για τους τρόπους επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα το Τμήμα προς επίτευξη του στόχου που είναι η καλύτερη δυνατή διαχείριση και προστασία των κυπριακών δασών.
Κατά τη σημερινή επίσκεψη του κ. Υπουργού στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, επαναβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά το πολύ σοβαρό και σημαντικό έργο που επιτελείται εκεί, με στόχο τη διασφάλιση της Υγείας και Ευημερίας του Ζωικού μας Κεφαλαίου και της Δημόσιας Υγείας, μέσω της παραγωγής και διάθεσης ασφαλών και ποιοτικά κατάλληλων τροφίμων. Επίσης, τονίστηκε ιδιαίτερα η κεφαλαιώδης σημασία που έχει για το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος το αντικείμενο της ευζωίας και ευημερίας των ζώων και συζητήθηκαν πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν προς αυτή την κατεύθυνση.
Επισημάνθηκε ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζουν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες στο αντικείμενο της προστασίας και της διασφάλισης της καλής διαβίωσης, τόσο των ζώων συντροφιάς όσο και των παραγωγικών ζώων και ανασκοπήθηκε η μέχρι σήμερα πορεία και πρόοδος που έχει επιτευχθεί. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Υπουργός υπενθύμισε την ανάγκη για ανάληψη δράσης για επίσπευση της νομοτεχνικής εξέτασης όλων των