Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Εγκαινιάστηκε το «Αρετάκειο Δημοτικό σχολείο» παρουσία του υπ. Δικαιοσύνης

Εγκαινιάστηκε το «Αρετάκειο Δημοτικό σχολείο» παρουσία του υπ. Δικαιοσύνης

Ανοιξε τις πύλες του, για τους μαθητές της ορεινής Ζακύνθου, το «Αρετάκειο Δημοτικό σχολείο», προσφορά του ιδιώτη Νικήτα Αρετάκη, που τα τελευταία χρονιά και με μεγάλη προσωπική του προσπάθεια, δημιούργησε ένα σχολειό «κόσμημα» για το Ελληνικό Εκπαιδευτικό σύστημα και σήμερα με επισημότητα και τον προσήκοντα σεβασμό η κοινωνία της Ζακύνθου το παρέλαβε.
Σύσσωμες οι αρχές, με παρόντα τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, παρευρέθηκαν στην σημερινή τελετή παράδοσης ενός σχολείου που δικαιολογημένα έχει χαρακτηριστεί ως το "κολλέγιο των ορεινών".

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, Διονύσιος, ενώ χαιρετισμούς, μεταξύ άλλων απηύθυναν, ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λ. Νιοτόπουλος, ο δήμαρχος Ζακύνθου Π. Κολοκοτσάς, ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, Κων. Γκίκας.

Ακολούθως ο κ. Αρετάκης, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε όλους όσους τον στήριξαν και βοήθησαν στην υλοποίηση του οράματός του, ενώ ο κ. Κοντονής ανέφερε πως "ο κ. Αρετάκης εφάρμοσε στην πράξη την αποστολή του Κοσμά Αιτωλού που ζητούσε την ανέγερση σχολείων για την παιδεία και τη μόρφωση των Ελλήνων". Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο κ. Κοντονής, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση των επίσημων καλεσμένων στους εσωτερικούς χώρους του σχολείου.