Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Των Ινστιτούτων «Π Τετράγωνο – Πρόοδος στην Πράξη» και «Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ευρώπη και στην Ελλάδα»

Πρόσκληση παρακολούθησης συνέντευξης τύπου


Των Ινστιτούτων «Π Τετράγωνο – Πρόοδος στην Πράξη» και «Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ευρώπη και στην Ελλάδα»

Μεταρρύθμιση στα Πανεπιστήμια. Η πιο συχνή κυβερνητική παρέμβαση. Ο στόχος κάθε Υπουργού Παιδείας.

Μοιράζονται όμως και οι πολίτες την ίδια ανησυχία με τις κυβερνήσεις και τους Υπουργούς για τον τρόπο λειτουργίας των Πανεπιστημίων; Και αν ναι, ποιες από τις παρεμβάσεις των τελευταίων ετών αξιολογούν ως θετικές και ποιες ως αρνητικές;

Με αφορμή το υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, δύο Ινστιτούτα συνεργάζονται και φέρνουν στη δημόσια συζήτηση τις απόψεις των πολιτών για έναν από τους τομείς που έχουν δεχτεί τις εντονότερες ρυθμιστικές παρεμβάσεις των κυβερνήσεων: τα Πανεπιστήμια. Το νέο-ιδρυθέν Ινστιτούτο του Ποταμιού «Π Τετράγωνο – Πρόοδος στην Πράξη» και το «Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη» παρουσιάζουν τα ευρήματα έρευνας κοινής γνώμης για τις θέσεις επί του ζητήματος την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017.

Την παρουσίαση των ευρημάτων της έρευνας από τους Διευθυντές των δύο Ινστιτούτων κ.κ. Γιάννη Κωνσταντινίδη και Γιάννη Μαστρογεωργίου, θα ακολουθήσει σχολιασμός των ευρημάτων από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, όπως μεταξύ άλλων ο κ. Ιωακείμ Γρυσπολάκης, πρώην Πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης, ο κ. Ορέστης Καλογήρου, Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η κα. Αντιγόνη Λυμπεράκη, Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου, ο κ. Πάνος Τσακλόγλου, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017, στη 1 το μεσημέρι, στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας (ΕΣΗΕΑ), Ακαδημίας 20, 3ος όροφος.


Διαβάστε εδώ άρθρο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που συνυπέγραψαν ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, Διευθυντής του Ινστιτούτου «Π Τετράγωνο – Πρόοδος στην Πράξη»και ο Γιάννης Μαστρογεωργίου, Διευθυντής του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και δημοσιεύτηκε στο Βήμα