Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Η δύναμη μέσα σου... Ανάδειξε την εσωτερική σου δύναμη και βγες... νικήτρια! * Από τη Νεφέλη Μπέτα



Η δύναμη μέσα σου...

Ανάδειξε την εσωτερική σου δύναμη και βγες... νικήτρια!

Από τη Νεφέλη Μπέτα


Η ζωή είναι γεμάτη από χαρές, μικρές ή μεγάλες, ευτυχισμένες στιγμές ή και απογοητεύσεις και απώλειες. Κατά κανόνα ένας άνθρωπος θα τα βιώσει όλα αυτά σταδιακά στη ζωή ή και μαζικά με κίνδυνο να αποδυναμωθεί ή να γυρίσει αντίστροφα, βγάζοντας μέσα από την απώλεια, την δική του εσωτερική δύναμη... Με άλλα λόγια, την δική του ιδανική πλευρά του εαυτού του!

Τρόποι και δρόμοι ώστε να βρεις την εσωτερική σου δύναμη

- Να είσαι κοντά σε αυτούς που αγαπάς και εκτιμάς:
Όταν όλα πηγαίνουν στραβά -γιατί στην πραγματική ζωή δεν πηγαίνουν όλα κατ'ευχήν-, αυτό που πραγματικά μπορεί να σε βοηθήσει σημαντικά εκτός από τον εαυτό σου και κατ' επέκταση το ένστικτο της αυτοσυντήρησης είναι το περιβάλλον σου. Αγαπημένοι σου συγγενείς και φίλοι μπορούν πραγματικά να σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα.

- Να έχεις χιούμορ
Όχι, με αυτό δεν εννοούμε να γελιοποιήσεις την πίκρα σου ή να εκμηδενίσεις το γεγονός, αλλά να κάνεις μια γενναία προσπάθεια να εντοπίσεις τα αστεία σημεία της ιστορίας, να αυτοσαρκαστείς.

- Πήγαινε παρακάτω και μην αδρανοποιηθείς
Είναι φυσικό, όταν κάτι δυσάρεστο συμβεί να αποδυναμωθείς, να αισθανθείς άδεια και να έχεις πλήρη άρνηση στο να κάνεις οτιδήποτε. Παρόλα αυτά ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης είναι να συνεχίσεις τη ζωή σου, όπως άλλωστε θα έπρεπε να κάνεις. Αν πρόκειται για ένα γεγονός που δεν αλλάζει, πρέπει να συνεχίσεις τη ζωή σου ακάθεκτη -στο βαθμό που μπορείς- και με το πέρασμα του χρόνου, αφού ''θρηνήσεις'' την απώλειά σου, θα έρθει αυτό που στην ψυχολογία, ονομάζεται αποδοχή. Μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά οφείλεις στον εαυτό σου να το πράξεις. Ενεργοποιήσου: Με βόλτες και μονοήμερες στην εξοχή, με ένα ιδιαίτερο τσάι στο αγαπημένο σου καφέ, μόνο και μόνο για να πετύχεις αυτό: Να νιώσεις καλύτερα!

- Ο χρόνος ως γιατρός
Ο χρόνος λέγεται πως είναι ο καλύτερος γιατρός και σύμμαχος παράλληλα, στα δυσάρεστα γεγονότα, κάθως όσο αυτός περνάει τα πράγματα κατασταλάζουν μέσα σου και ναι μεν εξακολουθούν ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης να υφίστανται, αλλά σταδιακά το συναίσθημα ωριμάζει και αποδυναμώνεται. Συγχρόνως όμως, δεν πρέπει να ξεχνάς ό,τι πέρασες γιατί αυτό μια μέρα θα σε βλάψει διαφορετικά. Πρέπει να έχεις βαθιά μνήμη όλων όσα έζησες, σε δυνάμωσαν και σε εξέλιξαν σε αυτό που είσαι σήμερα.