O χωρισμός σου και πώς να τον ξεπεράσεις...
*Από τη Νεφέλη Μπέτα
Ο χωρισμός είναι μια αρκετά δύσκολη κατάσταση, το τέλος της σχέσης-επαφής μ' ένα συγκεκριμένο άτομο, για το οποίο έχουμε αναπτύξει συναισθήματα αγάπης, πάθους και οικειότητας. Είναι μια επώδυνη κατάσταση, κυρίως όταν ο τερματισμός της, το τέλος της, αποφασίστηκε όχι από εσάς, αλλά από εκείνον. Είστε από αυτούς που χωρίζουν μία φορά ή κατ'εξακολούθηση το ίδιο άτομο; Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε των απόλυτων κι αποφασισμένων είτε σε αυτούς που πιστεύουν στις δεύτερες ή και στις τρίτες ευκαιρίες, δείτε πώς θα ξεπεράσετε τον χωρισμό σας, ξοδεύοντας όσο το δυνατόν λιγότερα χαρτομάντηλα!
- Δραστηριοποιηθείτε!
Ξεκινήστε χορό, γυμναστείτε, πηγαίνετε πολλές βόλτες και τον πρώτο καιρό αποφύγετε τις πολλές ώρες μοναξιάς, ώστε όταν ο χωρισμός σας πονάει πολύ, να μην πέσετε στην παγίδα κάθομαι σπίτι μόνη μου και κλαίω και προχωρήσετε σε παρορμητικά τηλεφωνήματα που έπειτα θα μετανιώσετε γι'αυτά!
- Ο έρωτας με έρωτα περνάει...
Όπως υποστηρίζει και το τραγούδι. Και πράγματι, δεν έχει άδικο! Όταν ο έρωτας είναι μεγάλος χρειάζεται κάτι εξίσου έντονο για να ξεπεραστεί σταδιακά. Και όσες διαβάζοντας αυτό, είναι έτοιμες να διαμαρτυρηθούν λέγοντας ότι έχουν αισθήματα και όχι μια καρδιά-αγκινάρα, έχουμε να τους πούμε ότι κάνουν μεγάλο λάθος! Πρέπει εφόσον χώρισαν να είναι ανοιχτές στο ενδεχόμενο ενός καινούργιου έρωτα, που δεν τον βαραίνουν λάθη, αλλά η αρχή του ενθουσιασμού και της έντασης!
-Ανάλυσέ το!
Ε ναι λοιπόν! Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Social Psychological and Personality Science υποστηρίζει ότι το να σκεφτείς τον χωρισμό σου, τις αιτίες που ενδεχομένως, οδήγησαν σε αυτόν και τα προβλήματα της σχέσης σου, το τι σου πρόσφερε και τι σου στερούσε, θα ήταν πολύ ωφέλιμο, αν όχι σωτήριο. Οπότε, δεν θα ήταν κακή ιδέα σ' ένα χαρτί να σημειώσεις τα υπέρ και τα κατά της πρώην σχέσης σου και κατ΄ επέκτασην του πρώην αγαπημένου σου. Αυτή η έρευνα υποστηρίζει το αντίθετο από τους ως τώρα τρόπους αντιμετώπισης. Υποστηρίζει με άλλα λόγια, πως αν συμπεριφερθείς με το τρόπο σαν το πρόβλημα να μην είναι υπαρκτό, δε θα το αντιμετωπίσεις και άρα, δεν θα το ξεπεράσεις.
Οι τρόποι ν'αντιμετωπίσετε έναν χωρισμό πολλοί, αλλά διαφορετικός ταιριάζει σε κάθε ιδιοσυγκρασία με την πλειονότητα των χωρισμένων να προσπαθεί να συμπεριφερθεί σαν να μην συμβαίνει αυτό και αισθητά λιγότερους να τον αντιμετωπίζουν, με άλλα λόγια να τον βιώνουν, καθώς όταν χάνουμε κάτι, στην ψυχολογία πρέπει ν' ακολουθήσει το στάδιο του θρήνου, να στεναχωρηθείτε για κάποιο χρονικό διάστημα, καθώς μόνο έτσι θα περάσετε στο επόμενο βήμα. Κι ό,τι δεν ξεπερνάτε... είστε καταδικασμένες να το ξαναζήσετε.
-