Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Το Άσμα του Γιοφυριού Θεατρικό Εργαστήρι Πανεπιστημίου Κύπρου



Το Άσμα του Γιοφυριού
Θεατρικό Εργαστήρι Πανεπιστημίου Κύπρου


Παρασκευή, 12 Ιουνίου, στις 20:30
Στο Θεατράκι του Προεδρικού Μεγάρου

Μια μοναδική παράσταση προς το θεατρόφιλο κοινό της Κύπρου
στο Προεδρικό Μέγαρο

Με σκοπό την ενίσχυση του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης που στόχο έχει τη στήριξη φοιτητών, οι οποίοι αναγκάστηκαν να διακόψουν τις σπουδές τους λόγω της οικονομικής κρίσης, το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Κύπρου συμβάλλει με το δικό του τρόπο ανεβάζοντας την θεατρική παράσταση «Το Άσμα του Γιοφυριού» στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πρόκειται για μια δραματική διασκευή στηριγμένη στις πιο εκφραστικές παραλλαγές του γνωστού ελληνικού δημοτικού τραγουδιού «Το Γιοφύρι της Άρτας» από την Κύπρο, τον Πόντο, την Κρήτη και την Ηπειρωτική Ελλάδα. Κάτι παραπάνω από ένα απολαυστικό θεατρικό δρώμενο, η παράσταση αποτελεί γόνιμη εκπαιδευτική εμπειρία, αφού δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς να έλθουν σε επαφή με κρίσιμους προβληματισμούς που προκύπτουν από τη μελέτη του δημοτικού τραγουδιού, όπως οι διάφορες παραλλαγές του ίδιου θέματος, καθώς και ζητήματα που άπτονται της ιστορικής, κοινωνικής και ιδεολογικής προοπτικής που διανοίγει η δημιουργική προσέγγιση των δημοτικών μας τραγουδιών. Παράλληλα, παρέχεται στον θεατή η δυνατότητα να παρακολουθήσει μια νεότροπη σκηνική ερμηνεία του δημοτικού μας τραγουδιού μέσα στα συμφραζόμενα, τις αναζητήσεις και τις συλλογικές απορίες, της δικής μας εποχής.

Θα προηγηθεί δεξίωση στους κήπους του Προεδρικού.

Τιμή εισόδου, 10 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.: 22894531


Διασκευή, σκηνοθεσία: Μιχάλης Πιερής
Μουσική: Ευαγόρας Kαραγιώργης
Σκηνικά, κουστούμια: Χρίστος Λυσιώτης
Κατασκευή ενδυμάτων: Μαρίνα Κλεάνθους
Κινησιολογία: Μιχάλης Πιερής
Επιμέλεια κίνησης: Αριάννα Οικονόμου
Φωτισμοί: Γιώργος Κουκουμάς
Υπεύθυνη παραγωγής, βοηθός σκηνοθέτις: Σταματία Λαουμτζή

Η μουσική της παράστασης εκτελείται ζωντανά από τον συνθέτη Ευαγόρα Καραγιώργη (λαούτο) και τους μουσικούς Γιώργο Χόπλαρο (βιολί), Μαρίνα Κατσαρή (κλαρίνο) και Xριστόδουλο Σαντζιάκκη (νταούλι).