Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

O Γερμανός Καθηγητής της σύγχρονης ελληνικής και κυπριακής ιστορίας δρ Heinz Richter επισκέπτεται την Κύπρο

O Γερμανός Καθηγητής της σύγχρονης ελληνικής και κυπριακής ιστορίας
δρ Heinz Richter επισκέπτεται την Κύπρο


Ο  Γερμανός Καθηγητής της σύγχρονης ελληνικής και κυπριακής ιστορίας δρ Heinz Richter πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο στις 7-16 Φεβρουαρίου, ως φιλοξενούμενος του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών , για να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη χώρα μας.  

Ο Καθηγητής, μεταξύ άλλων, συνέγραψε τέσσερις τόμους της Ιστορίας της Κύπρου (1878-1977), καθώς και άλλα βιβλία πολιτικού και ιστορικού περιεχομένου, συμμετέχει σε συνέδρια και ημερίδες ως ομιλητής για θέματα που αφορούν τη χώρα μας, παραχωρεί συνεντεύξεις, δημοσιεύει άρθρα και εργάζεται για την προβολή της Κύπρου στη Γερμανία.      

Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο δρ Richter θα έχει συναντήσεις με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, τον Διαπραγματευτή για το Κυπριακό, Διευθυντές Τμημάτων των Υπουργείων Εξωτερικών, Οικονομικών και Ενέργειας, καθώς και με Πρυτάνεις Πανεπιστημίων,   οικονομικούς αναλυτές, πρώην διπλωμάτες και άλλους,  με σκοπό να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, την οικονομία, τον τομέα της ενέργειας και την εξωτερική πολιτική της Κύπρου.  Θα έχει επίσης συνάντηση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στο πλαίσιο Συμφωνητικού για μετά θάνατον δωρεά της πλούσιας κυπριακής βιβλιοθήκης του στη Βιβλιοθήκη τ o υ Πανεπιστημίου.

Τη Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου, στις   7.30 μ.μ, ο Γερμανός Καθηγητής θα απευθύνει ομιλία με τίτλο « Clientelistic Fascism in Greece under Ioannis Metaxas », στη Διαχρονική Γκαλερί στη Λευκωσία.
----------------------
6/2/2015