Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Π. ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΘΑ ΑΝΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ



Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Π. ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΘΑ ΑΝΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ,  17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου θα αναγορευτεί ο κ. Αναστάσιος Π. Λεβέντης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα τιμήσει με τον τρόπο αυτό έναν άνθρωπο, με βαθιά ευαισθησία και αγάπη για το φυσικό περιβάλλον, τον πολιτισμό και την επιστήμη.
Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015, στις 19:00, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου (Καλλιπόλεως 75), παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη, και είναι ανοικτή για το κοινό.
Κατά την Αναγόρευσή του ο Αναστάσιος Π. Λεβέντης θα αναπτύξει το θέμα «Η επιστήμη μίλησε – θα ακούσει ο κόσμος;». Έχοντας βαθιά πίστη ότι το παρελθόν και το παρόν διαφυλάσσονται θέτοντας ταυτόχρονα θεμέλια για το μέλλον ο τιμώμενος ενισχύει δράσεις για την προστασία της ιστορικής μνήμης και του φυσικού περιβάλλοντος χορηγώντας με συνέπεια προγράμματα ψηφιοποίησης και δημοσιοποίησης  της ακαδημαϊκής  έρευνας.
Ο Αναστάσιος  Π.  Λεβέντης μετέχει σε διεθνείς δραστηριότητες με στόχο την ανάπτυξη, στηρίζει τη  βιοποικιλότητα σε πολλές  χώρες και ενισχύει την έρευνα και την εκπαίδευση σε αυτόν τον τομέα τονίζοντας τον αρνητικό ρόλο της αλόγιστης ανάπτυξης αλλά και την ελπίδα που δημιουργεί στον άνθρωπο η πρόοδος της τεχνολογίας. Είναι ιδρυτικό μέλος, εταίρος και επίτροπος ιδρυμάτων, εταιρειών και ινστιτούτων για την προστασία του περιβάλλοντος και το μέλλον της βιοποικιλότητας. Για την όλη προσφορά του έχει τιμηθεί με διακρίσεις από διάφορες χώρες και είναι Επίτιμος Διδάκτωρ πολλών πανεπιστημίων. Έχει τιμηθεί με βραβεία από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βουλγαρία, την Ουκρανία, την Ιταλία και τη Νιγηρία.
Ανάμεσα στις πολλές δράσεις του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντης για ενίσχυση και διαφύλαξη του πολιτισμού, του οποίου ο Αναστάσιος Π. Λεβέντης προεδρεύει, ξεχωρίζουν χορηγίες σε μεγάλα μουσεία της Ευρώπης και της Αμερικής που υποστηρίζουν επανεκθέσεις μονίμων συλλογών και σημαντικές εκθέσεις καλλιτεχνικών και ιστορικών θησαυρών ως παρακαταθήκη στις γενιές του μέλλοντος. H Πινακοθήκη Α. Γ. Λεβέντη (2014) και το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο καθιστούν τη Λευκωσία ευρωπαϊκό καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό κέντρο. Υποτροφίες σε νέους, ίδρυση πανεπιστημιακών εδρών και ενίσχυση ερευνητικών προγραμμάτων προσβλέπουν με εμπιστοσύνη στο μέλλον.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.
Πληροφορίες: 22894305/ events@ucy.ac.cy
Δηλώσεις συμμετοχής: 22894330
Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ