Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Ο Οδυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου θα ταξιδέψει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου



Ο Οδυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου θα ταξιδέψει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Παιδική θεατρική παράσταση της ομάδας Σκηνοβάτες Π.Ο.Ε.Δ.


Η βραβευμένη θεατρική ομάδα ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ Π.Ο.Ε.Δ Λευκωσίας παρουσιάζει την παιδική θεατρική παράσταση «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου σε σκηνοθεσία Νίκου Νικολαΐδη, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου την Κυριακή, 18 Μαΐου 2014 στις 11:00.

Ο «Οδυσσεβάχ», είναι το πρώτο πολύ-μεταφρασμένο, ιστορικό πλέον, θεατρικό έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου, του 1981. Βασικό θέμα του έργου είναι η νοσταλγία για την πατρίδα, καθώς και η θέληση και η επιμονή να κατακτάς τους στόχους σου μένοντας πιστός σ΄αυτό που πιστεύεις, ξεπερνώντας κινδύνους και πειρασμούς.

Χρησιμοποιώντας στοιχεία κυρίως από την Οδύσσεια και τις Χίλιες και Μία Νύχτες, και πολλά άλλα αγαπημένα παραμύθια η Ξένια Καλογεροπούλου έγραψε την ιστορία του Οδυσσεβάχ από την Ιθαγδάτη που ταξιδεύει ψάχνοντας το Κυκλο-λωτο-γοργο-κιρκι-λάριζο. Η ομάδα των ηθοποιών της παράστασης μας διηγούνται με ευφάνταστο τρόπο και δημιουργική σκηνοθεσία τις περιπέτειες του Οδυσσεβάχ και των συντρόφων του.

Η παράσταση που έχει μαγέψει εκατομμύρια θεατές, φιλοδοξεί να παρασύρει μαζί της στο ταξίδι νέους, μικρούς- και όχι μόνο - φίλους της.

Όλοι οι συντελεστές του έργου, είναι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί.

Μουσική επιμέλεια: Δώρα Θ. Κωνσταντίνου.
Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρία Γεωργίου, Μαρκέλα Γεωργίου, Φάνη Κωνσταντή, Γιώργος Κωνσταντίνου.
Κίνηση: Μαρία Καρολίδου
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Βαλεντίνα Ξυρίχη, Αντρέας Κυρατζής, Κυριάκος Παστίδης, Μαρία Ιατροπούλου, Ηλιάνα Καναρά, Γιώργος Κωνσταντίνου, Κίκα Καττάμη, Πανίκος Ξιούρουππας, Έλενα Κουσιαππή, Έλενα Μούρεττου,  Μαργαρίτα Μούρεττου και ο μικρός Αναστάσης Κωνσταντίνου

Τηλέφωνο κρατήσεων και πληροφορίες: 22894305 (ώρες γραφείου)
Ηλεκτρονική διεύθυνση: alumni@ucy.ac.cy

Τέλος Ανακοίνωσης