Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

«ΝΕΠΑΛ: Παράδοση – Πολιτισμός – Φύση»


Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας από τη Φωτογραφική Ομάδα NE.PHOS

Όταν θες να χαιρετίσεις κάποιον στο Νεπάλ λες “Namaste”. Namaste λοιπόν. Έτσι σας χαιρετούμε και εμείς. Ποιοι είμαστε; Μία ομάδα διαφορετικών ανθρώπων που, αφού φόρεσαν τα σακίδια στην πλάτη τους και εξοπλίστηκαν με τις φωτογραφικές τους μηχανές, επέλεξαν να εξερευνήσουν το μακρινό Νεπάλ. 



Η οδοιπορική κατάκτηση του Annapurna Base Camp, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 4.130 μέτρων στην οροσειρά των Ιμαλαϊων, η περιδιάβαση στους δρόμους του Κατμαντού, της Μπακταπούρ και της Ποκάρα, καθώς επίσης η επίσκεψη στους ιερούς χώρους των Ινδουιστών και Βουδιστών, Πασουπατινάθ και Μποντνιάθ, εμπλούτισαν την ομάδα σε γνώσεις, εμπειρίες και αντιλήψεις. 

Αρχικός στόχος ήταν η υπέρβαση των φυσικών αντοχών και η κατάκτηση της κορυφής. Τελικό αποτέλεσμα ήταν η αποτύπωση, με κάθε φωτογραφικό κλικ, ενός διαφορετικού κόσμου, ενός διαφορετικού τοπίου, μίας διαφορετικής αντίληψης, μίας διαφορετικής στάσης ζωής.    

Η φωτογραφική ομάδα NE.PHOS σας προσκαλεί να μοιραστείτε μαζί της την μοναδική αυτή φωτο-οδοιπορική εμπειρία από το Κατμαντού μέχρι το όρος Αναπούρνα, να γευθείτε την πολυσύνθετη κουλτούρα και να γνωρίσετε τους ανθρώπους και τον πολιτισμό του Νεπάλ μέσα από την ξεχωριστή φωτογραφική ματιά 11 Κυπρίων φωτογράφων. 

Νεπάλ: ο παράδεισος των φωτογράφων, η πρόκληση των οδοιπόρων.  Τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης με τίτλο «Νεπάλ: Παράδοση – Πολιτισμός – Φύση» θα τελέσει ο επίτιμος Πρόξενος του Νεπάλ στην Κύπρο κ. Ram Jiwan Panjiyar, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013, στις 19.00, στο MS Viewpoint Studio, στη Λευκωσία (Λεωφόρος Αρχ. Μακαρίου Γ’ 86). Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013. Τηλέφωνο επικοινωνίας 99318812.