Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

22ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

22ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ &
1st CONFERENCE FOR ERASMUS+ SPORT PROGRAMME W4AL – «Walk for all for life»
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 12 - 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (ΓΩΝΙΑ ΟΔΩΝ Γ΄ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ)
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΝΩΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
ΧΟΡΗΓΟΙ: Αφοί Κυριακίδη ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε., ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 94.5 και THESSNEWS

Η Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος διοργανώνει το 22ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού & το 1st CONFERENCE for ERASMUS+ SPORT PROGRAMME W4AL – «Walk for all for life», που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη από 12 έως 14 Απριλίου του 2019, στο Ολυμπιακό Μουσείο (γωνία οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Αγίου Δημητρίου).
Το συνέδριο θα ξεκινήσει τις εργασίες του στις 17.00 το απόγευμα της Παρασκευής 12 – 4 – 2019. Η γραμματεία του συνεδρίου θα αρχίσει να λειτουργεί στο χώρο διεξαγωγής του, από τις 10.00 π.μ. της ίδιας ημέρας. Η διοργάνωση του συνεδρίου στοχεύει στην έγκυρη και έγκαιρη επιστημονική ενημέρωση του κόσμου της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού. Όπως και στα προηγούμενα συνέδρια εξασφαλίσθηκε για τους διορισμένους συναδέλφους, η απαραίτητη άδεια από το Υπουργείο Παιδείας για την παρακολούθηση του συνεδρίου. Στους συμμετέχοντες στο συνέδριο θα δοθεί δίπλωμα παρακολούθησης.

Το συνέδριο θα περιλαμβάνει: Ειδικές εισηγήσεις – 100 Ελεύθερες ανακοινώσεις από όλο το φάσμα της αθλητικής επιστήμης (προφορικές, αναρτημένες, short και full paper) - Στρογγυλές τράπεζες - και 13 Εξειδικευμένα Σεμινάρια τα οποία είναι: 1) «Παρακίνηση Μαθητών που Χρειάζονται Περισσότερο τη Φυσική Δραστηριότητα Μέσα από το Μάθημα της Φυσικής Αγωγής». 2) «Μέτρηση και Αξιολόγηση της Αθλητικής Απόδοσης - Φυσικής Κατάστασης σε Αθλητές και Ελεύθερα Αθλούμενους. Θεωρία και Πράξη». 3) «Τένις για Όλους». 4) Βιωματικό Σεμινάριο «Sport Animation». 5) «Νέες Τάσεις στην Υδρογυμναστική (Float Fitness - Aqua Pilates - Cross SwimmingAqua Yoga)». 6) «Παρουσίαση του Ομαδικού Αθλήματος Lacrosse – Λακρός». 7) «Μια Μπάλα για Όλους - Η Πρώτη Μπάλα Ποδοσφαίρου για τα Τυφλά Παιδιά». 8) «Ο Ρόλος του Αθλητικού Μάνατζερ στον Επαγγελματικό Αθλητισμό». 9) «Νέες Τεχνολογίες στον Αθλητισμό». 10) «Ψυχολογικές και Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις της Άσκησης». 11) «Οι εναλλακτικές Μορφές του Βαδίσματος ως Τρόπος Άσκησης (Walking indoor, Orienteering, Walk exercise, Nordic walking, κλπ)». 12) «Διδακτική της άσκησης. Μεθοδολογία, Τεχνική και Διδασκαλία». 13) Ειδικό Σεμινάριο «Παρουσίαση των Δράσεων του Προγράμματος ERASMUS+ Sport, Project W4AL – Walk for all for life (Reference Number 603292-EPP-1-2018-1-IT-SPO-SCP)». Στους συμμετέχοντες σε όλα τα σεμινάρια θα δοθεί χωριστή Βεβαίωση Συμμετοχής.

Στην τελετή έναρξης του Διεθνούς Συνεδρίου, η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 20.30, στο Ολυμπιακό Μουσείο, θα τιμηθούν για την προσφορά τους στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό, καθώς και τη συμβολή τους στην ανάδειξη του κλάδου μέσα από αυτή ο Κ.Φ.Α. Πλούταρχος Σαρασλανίδης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. κ. Κωνσταντίνος Χαριτωνίδης, ο Επίκουρος Καθηγητής του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. κ. Νικόλαος Σταυρόπουλος, ο Κ.Φ.Α. κ. Νικόλαος Βαβρίτσας και ο Κ.Φ.Α. κ. Ιωάννης Τσιμπής.
Το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου έχει ήδη αναρτηθεί στο site της ΕΓΒΕ, www.egve.gr

Στους συμμετέχοντες στο συνέδριο θα δοθεί δίπλωμα παρακολούθησης των εργασιών του.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Ε.Γ.Β.Ε., Προξένου Κορομηλά 51, Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη, Τηλ. και Φαξ: 2310 / 282512 - Διεύθυνση internet, www.egve.gr / email: info@egve.gr