Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού καινοτομεί στο δρόμο της ανάπτυξης, των νέων τεχνολογιών και της ενεργειακής αναβάθμισης αθλητικών υποδομών.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού καινοτομεί στο δρόμο της ανάπτυξης, των νέων τεχνολογιών και της ενεργειακής αναβάθμισης αθλητικών υποδομών.



Υπεβλήθη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προς το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ο πλήρης φάκελος για την ένταξη της ενεργειακής αναβάθμισης του Κλειστού Κολυμβητηρίου Ιωαννίνων (ΠΕΑΚΙ) στο πρόγραμμα "Ενεργειακή Αναβάθμιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας σε Αθλητικές Εγκαταστάσεις", το οποίο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το ΕΣΠΑ.
Ο συγκεκριμένος φάκελος συνολικού προϋπολογισμού 1.460.395 € + Φ.Π.Α. περιλαμβάνει εγκατάσταση σύγχρονων τεχνολογιών, όπως φωτοβολταϊκό σταθμό, αντλίες θερμότητας, νέο φωτισμό LED και συστήματα εξαερισμού και θερμομόνωσης.

Το κολυμβητήριο θα μετατραπεί σε μια απολύτως αυτόνομη ενεργειακά εγκατάσταση και η συνολική εξοικονόμηση ενέργειας θα υπερβεί τις 230.000 ευρώ κατ’ έτος. Επιπρόσθετα θα μειωθούν οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά 775 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Είναι η πρώτη φορά που η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από ιδρύσεως της με το νεοσύστατο Τμήμα Ενεργειακής Αναβάθμισης, ολοκληρώνει και υποβάλλει ώριμη πρόταση ένταξης δημόσιας αθλητικής εγκατάστασης για 100% χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Η υποβολή του φακέλου έγινε σε αγαστή συνεργασία με την Επιτροπή Διοίκησης του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων, ο δε Δήμος Ιωαννιτών συνέβαλε με την παραχώρηση δημοτικής έκτασης για την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού σταθμού.