Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Εικαστική δράση «Σταυρόσχημα ειδώλια» από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Εικαστική δράση «Σταυρόσχημα ειδώλια» από το Υπουργείο Παιδείας και ΠολιτισμούΗ Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης και το Γραφείο Επιθεώρησης Τέχνης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία Εν Δράση» των εκδηλώσεων του ΠΑΦΟΣ 2017 - Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα και θέλοντας να συμβάλουν ουσιαστικά στην επιτυχία του ευρωπαϊκού αυτού θεσμού, διοργανώνουν την εικαστική δράση «Σταυρόσχημα Ειδώλια». Η δράση περιλαμβάνει την έκθεση 100 στον αριθμό σταυρόσχημων ειδωλίων σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, με αρχική έκθεσή τους στην Πάφο ως η Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2017.

Συγκεκριμένα, δόθηκε μία φιγούρα σταυρόσχημου ειδωλίου, μεγέθους 1,80 χ1,05 εκ. κομμένη σε mdf 18mm με τη μεταλλική της βάση. Με την καθοδήγηση των καθηγητών/τριών Τέχνης οι μαθητές/τριες παρενέβησαν εικαστικά χρησιμοποιώντας υλικά της επιλογής τους και ποικίλες τεχνοτροπίες, στέλλοντας τα δικά τους μηνύματα.

Η υπαίθρια εικαστική δράση «Σταυρόσχημα ειδώλια» θα παρουσιάζεται μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, περιμετρικά του αρχαιολογικού πάρκου, κατά μήκος του πεζοδρόμου, πίσω από το Μεσαιωνικό Κάστρο της Κάτω Πάφου.