Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Εικαστική δράση «Σταυρόσχημα ειδώλια» από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Εικαστική δράση «Σταυρόσχημα ειδώλια» από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού



Η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης και το Γραφείο Επιθεώρησης Τέχνης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία Εν Δράση» των εκδηλώσεων του ΠΑΦΟΣ 2017 - Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα και θέλοντας να συμβάλουν ουσιαστικά στην επιτυχία του ευρωπαϊκού αυτού θεσμού, διοργανώνουν την εικαστική δράση «Σταυρόσχημα Ειδώλια». Η δράση περιλαμβάνει την έκθεση 100 στον αριθμό σταυρόσχημων ειδωλίων σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, με αρχική έκθεσή τους στην Πάφο ως η Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2017.

Συγκεκριμένα, δόθηκε μία φιγούρα σταυρόσχημου ειδωλίου, μεγέθους 1,80 χ1,05 εκ. κομμένη σε mdf 18mm με τη μεταλλική της βάση. Με την καθοδήγηση των καθηγητών/τριών Τέχνης οι μαθητές/τριες παρενέβησαν εικαστικά χρησιμοποιώντας υλικά της επιλογής τους και ποικίλες τεχνοτροπίες, στέλλοντας τα δικά τους μηνύματα.

Η υπαίθρια εικαστική δράση «Σταυρόσχημα ειδώλια» θα παρουσιάζεται μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, περιμετρικά του αρχαιολογικού πάρκου, κατά μήκος του πεζοδρόμου, πίσω από το Μεσαιωνικό Κάστρο της Κάτω Πάφου.