Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Από τη γέννησή τους έχουν τάση στη ζάχαρη τα παχύσαρκα παιδιά Από τη Νεφέλη Μπέτα

Από τη γέννησή τους έχουν τάση στη ζάχαρη τα παχύσαρκα παιδιά

*Από τη Νεφέλη Μπέτα

Εκ προοιμίου τάση στην κατανάλωση γλυκών και κατ’ επέκταση κρυσταλλικής ζάχαρης από τη στιγμή της γέννησής τους φαίνεται να έχουν τα παιδιά που εξελίσσονται σε παχύσαρκα, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια με επικεφαλής τον καθηγητή Kerri Boutelle.

Όπως λοιπόν αποκαλύπτει η έρευνα τα παχύσαρκα παιδιά επιθυμούν, έχουν τάση στην τεράστια κατανάλωση ζάχαρης και γλυκών γεύσεων. Αυτό το αποτέλεσμα διεξάχθη μέσω εγκεφαλογραφημάτων (brain scan) , τα οποία απέδειξαν ότι τα κέντρα επιβράβευσης του εγκεφάλου των παιδιών αυτών διεγείρονται πιο εύκολα όταν εκτίθενται σε γλυκές γεύσεις.

Αυτό που αγνοούν οι επιστήμονες είναι το αν αυτή η τάση στη γλυκιά γεύση είναι κάτι που διαφοροποιείται με την πάροδο του χρόνου ή αν τα άτομα αυτά έχουν την τάση γενετικά να αναζητούν τέτοιου είδους τρόφιμα.

Το μήνυμα της έρευνας του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο είναι ότι τα παχύσαρκα παιδιά σε σχέση με αυτά τα παιδιά με το σε φυσιολογικά όρια βάρος έχουν ενισχύσει τις απαιτήσεις του εγκεφάλου τους σε ζάχαρη.

Σύμφωνα με μελέτες, τα παιδιά που είναι παχύσαρκα έχουν περισσότερα από ένα 80 τοις εκατό πιθανότητες μεγαλώνοντας να γίνουν παχύσαρκοι ενήλικες.