Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Το μουσικό σχήμα Takoushis Karapatakis Project συμμετείχε στο τρίτο Τζαζ Φεστιβάλ στο Βερολίνο


25/05/2016 13:34
Το μουσικό σχήμα Takoushis Karapatakis Project συμμετείχε στο τρίτο Τζαζ Φεστιβάλ στο Βερολίνο





Ανακοίνωση της Πρεσβείας της Δημοκρατίας στο Βερολίνο - Στο τρίτο «My Unique Jazz Festival. Jazz from Europe» (13 – 21.5.2016), που διοργανώνεται στο Βερολίνο, συμμετείχαν φέτος 12 ευρωπαϊκές χώρες - Σουηδία, Μάλτα, Ρουμανία, Σλοβακία, Λιθουανία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Αυστρία, Τσεχία – μεταξύ αυτών και η Κύπρος με το πολύ αξιόλογο σχήμα Takoushis Karapatakis Project.

Μαζί με τον Μάριο Τακούσιη (σύνθεση, πιάνο) και τον Γαβριήλ Καραπατάκη (σύνθεση, μπάσο, φωνητικά) συμμετείχαν επί σκηνής και ο David Lynch (σαξόφωνο), ο Ζαχαρίας Σπυριδάκης (κρητική λύρα) και ο Στέλιος Ξυδιάς (τύμπανα). Οι συνθέσεις τους, που έχουν ως βάση τη μελωδική τζαζ, τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, τον μινιμαλισμό και τη μεσογειακή και παραδοσιακή αίσθηση, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους ακροατές που παρακολούθησαν το φεστιβάλ.

Κύριος στόχος του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της ποικιλομορφίας της ευρωπαϊκής τζαζ, οι ιδιαιτερότητες και εξελίξεις της αλλά και η δημιουργία γέφυρων συνεργασίας.

Ακολούθως, το μουσικό σχήμα μετέβη στην πόλη Recklinghausen, όπου προσκλήθηκε από τους διοργανωτές του παλαιότερου φεστιβάλ της Ευρώπης, του γνωστού "Ruhrfestspiele" και είχε δύο εντυπωσιακές εμφανίσεις στις 20 και 21 Μαΐου. Η πόλη Recklinghausen, που το φεστιβάλ της επισκέπτονται ετησίως πάνω από 80.000 άτομα, μετατρέπεται την περίοδο του φεστιβάλ σε μια διεθνή πολιτιστική μητρόπολη.

https://www.ruhrfestspiele.de/en/ueber_uns/geschichte.php
https://www.ruhrfestspiele.de/en/veranstaltungen/veranstaltung_detail.php?ver_id=704&ter_id=2201
---------------------