Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Έργο στολίδι το Λύκειο Δασούπολης




ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝO

ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ


Έργο στολίδι το Λύκειο Δασούπολης
·         Η Cyfield Development το παρέδωσε έγκαιρα και ο Πρόεδρος τέλεσε τα εγκαίνιά του

Ένα λειτουργικό, σύγχρονο, ασφαλές σχολείο με ό,τι νεότερο έχει να επιδείξει η σχολική αρχιτεκτονική και δόμηση παρέδωσε για τις ανάγκες της κυπριακής εκπαίδευσης η Cyfield Development. Πρόκειται για το Λύκειο Δασούπολης, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ στη Λευκωσία, τα εγκαίνια του οποίου τέλεσε στις 5 του Μάη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η εταιρεία κατάφερε να ανοικοδομήσει εξ’ υπαρχής ένα ετοιμόρροπο σχολικό κτήριο με πολλά προβλήματα, μετατρέποντας το σε κόσμημα για την κυπριακή σχολική αρχιτεκτονική.

Είναι χαρακτηριστικά επί του προκείμενου, τα λόγια του Προέδρου της Σχολικής Εφορείας Στροβόλου κ. Αθανασιάδη, αλλά και του διευθυντή του σχολείου κ. Γεωργίου που τόνισαν μιλώντας στα εγκαίνια, ότι το νέο σχολείο είναι ένα καμάρι με ευχάριστο περιβάλλον, που πληροί μεταξύ άλλων και τους κανονισμούς ενεργειακής απόδοσης των κτηρίων.

Το σχολείο είναι εφοδιασμένο με σύγχρονο εξοπλισμό και διαθέτει ειδικές αίθουσες για όλα τα μαθήματα, άνετες αίθουσες διδασκαλίας, γήπεδα και ό,τι άλλο απαιτείται για τη διδασκαλία και τη μόρφωση των παιδιών μας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται δημιουργικά σ’ ένα άνετο και δημιουργικό περιβάλλον.

Είναι ένα από τα πιο άρτια λύκεια ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ένα έργο που δικαιώνει τις προσδοκίες όλων μας, τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του στα εγκαίνια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Η συνολική δαπάνη του έργου ήταν 7,800,000 ευρώ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το έργο αποπερατώθηκε έγκαιρα σε χρόνο ρεκόρ, στα πλαίσια που τέθηκαν, χωρίς να χαθεί έστω και μια διδακτική μέρα για τους μαθητές του σχολείου.

Η αποπεράτωσή του έρχεται να προσθέσει ακόμη ένα σημαντικό έργο στα τόσα έργα που έχει αποπερατώσει η Cyfield και κοσμούν ολόκληρη την Κύπρο.

Αναδεικνύει, το εύρος των εργασιών του Ομίλου, που δεν είναι απλώς μια κατασκευαστική εταιρεία, αλλά ένας Οργανισμός με ευρύτητα κύκλου εργασιών που καθιερώθηκε τόσο στην Κύπρο και την Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.