Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2015

Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2015


Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν ότι οι συγγραφείς/εικονογράφοι που επιθυμούν να είναι υποψήφιο το έργο τους για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις 2015, θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική Δήλωση Συγκατάθεσης (Έντυπο ΚΒΛ1).

Η Δήλωση διατίθεται από την Κυπριακή Βιβλιοθήκη και πρέπει να παραδίδεται/αποστέλλεται δεόντως συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη από όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν με έργο τους στο διαγωνισμό για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας. Η Δήλωση μπορεί, επίσης, να εκτυπωθεί από την ιστοσελίδα

Με τη συμπλήρωση και παράδοση/αποστολή της Δήλωσης στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη, ο συγγραφέας/εικονογράφος έργου που κατατίθεται στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη και πληροί τις προϋποθέσεις υποψηφιότητας στον διαγωνισμό για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας, αποδέχεται την επεξεργασία των πληροφοριών (δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα) που δίνονται από τον/την ίδιο/ίδια, σκοπός της οποίας είναι να διαπιστωθεί κατά πόσο πληρούνται οι προϋποθέσεις υποψηφιότητας σε σχέση με θέματα υπηκοότητας/μόνιμης διαμονής. Η πιο πάνω υποχρέωση του υπεύθυνου συλλογής και επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού) απορρέει από τους περί Επεξεργασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Προστασία του Ατόμου) Νόμους του 2001-2012 , άρθρο11.

Βάσει του νέου Κανονισμού που θα ισχύσει για τις εκδόσεις του έτους 2015 και εξής (ο Κανονισμός θα ανακοινωθεί αργότερα), ο συγγραφέας ή ο εικονογράφος (ανάλογα με την κατηγορία στην οποία θα διαγωνίζεται ο καθένας) πρέπει να είναι Κύπριος υπήκοος ή να είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου, δηλαδή να είναι i . είτε κάτοχος πιστοποιητικού/δελτίου μόνιμης διαμονής (για πολίτες της Ε.Ε. ή μέλη των οικογενειών τους οποιασδήποτε ιθαγένειας), ii . είτε σε θέση να πιστοποιήσει με οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό μέσο ότι έχει διαμείνει νόμιμα και αδιάλειπτα στην Κυπριακή Δημοκρατία για τα τελευταία πέντε έτη (για πολίτες της Ε.Ε.), iii . είτε να απολαμβάνει καθεστώτος επί μακρόν διαμένοντος (για πολίτες τρίτων χωρών), iv . είτε να είναι κάτοχος άδειας μετανάστευσης στην Κυπριακή Δημοκρατία και παράλληλα να μπορεί να πιστοποιήσει με οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό μέσο ότι έχει διαμείνει στην Κυπριακή Δημοκρατία τα πέντε τελευταία έτη (για πολίτες τρίτων χωρών), το αργότερο μέχρι την 31 η Ιανουαρίου του έτους που έπεται του έτους έκδοσης. Α ποτελεί εξαίρεση η υποκατηγορία Μελέτη για τη λογοτεχνία (μονογραφία) , για την οποία δεν ισχύει περιορισμός ως προς την υπηκοότητα ή τη διαμονή των συγγραφέων, νοουμένου ότι οι μελέτες θα αφορούν στη λογοτεχνία της Κύπρου.

Σημειώνεται, τέλος, ότι από το 2015 και εξής δεν θα γίνονται δεκτές ως υποψήφιες για βράβευση εκδόσεις που είναι συναρμολογημένες με την τεχνική της θερμοκόλλησης (φυλλάδια Α4), με συρραπτικό μηχάνημα ή με σπιράλ.

___________