Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Αιτήσεις για χρηματοδότηση ανεξάρτητων κινηματογραφικών παραγωγών 2014



Αιτήσεις για χρηματοδότηση ανεξάρτητων
κινηματογραφικών παραγωγών 2014


Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει την εν μέρει επανέναρξη του Προγράμματος Ενίσχυσης Ανεξάρτητων Παραγωγών, μόνο για ταινίες που εμπίπτουν στην κατηγορία Ταινιών Μεγάλου Μήκους Μυθοπλασίας, οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί ή πρόκειται να ολοκληρωθούν εντός του 2014.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν  τις προτάσεις τους μέχρι τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014. Οι προτάσεις θα εξετάζονται από τη Συμβουλευτική Επιτροπή Κινηματογράφου (ΣΕΚιν). Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα ενεργοποιείται ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του κονδυλίου για την παραγωγή ταινιών.

Συμπληρωματικές Πληροφορίες:

1. Οι αιτήσεις που υποβάλλονται οφείλουν να συνάδουν µε το Πρόγραμμα Χρηματοδότησης και να απαντούν στις απαιτήσεις του. Ελλιπείς αιτήσεις ή/και προτάσεις που δε θα συνάδουν µε το Πρόγραμμα Ενίσχυσης Ανεξάρτητων Παραγωγών, θα αποκλείονται.

2. Οι αιτήσεις, και τα ειδικά έντυπα θα πρέπει να υποβάλλονται σε 10 αντίγραφα στη Γραµµατεία της Συµβουλευτικής Επιτροπής Κινηµατογράφου, στη Διεύθυνση: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, Πολιτιστικές Υπηρεσίες Ιφιγένειας  27, 2007 Στρόβολος, 1ο όροφο, Γραφείο 110.  

3. Τα κατατεθέντα έγγραφα δεν επιστρέφονται.

4. Η ενίσχυση των ανεξάρτητων παραγωγών εμπίπτει στο πρόγραμμα De Minimis.  Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώνουν το ειδικό έντυπο.
4. Τα έντυπα υποβολής αιτήσεων και ο Κανονισμός του Προγράμματος Ενίσχυσης Ανεξάρτητων Παραγωγών μπορούν να εξασφαλιστούν από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού: www.moec.gov.cy (Ανακοινώσεις) και στο www.moec.gov.cy/politistikes_ypiresies (Ανακοινώσεις). Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνούν µε τον κ. Διομήδη Νικήτα στο τηλέφωνα 22809811, μετά  τις 1.30 μ.μ., καθημερινά.

-----------------------

9/9/2014