Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Demo Day της Chrysalis LEAP



Την Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013, ολοκληρώνεται το πρόγραμμα επιτάχυνσης ιδεών της πλατφόρμας Chrysalis LEAP με τη διεξαγωγή του "Chrysalis LEAP Demo Day". Οι πέντε ομάδες που ξεχώρισαν κατά την πρώτη φάση του προγράμματος, θα παρουσιάσουν τις πρωτοποριακές ιδέες τους σε ένα ευρύ ακροατήριο
το όποιο θα περιλαμβάνει και εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας, τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό. Στόχος του προγράμματος ήταν η παροχή στις ομάδες που συμμετέχουν των απαραίτητων γνώσεων, δικτύωσης και καθοδήγησης ούτως ώστε να είναι έτοιμες να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε υποψήφιους επενδυτές.



Η πρώτη φάση του προγράμματος είχε τη δομή εντατικών εργαστηρίων στα οποία οι ομάδες συμμετείχαν χωρίς οποιαδήποτε χρέωση. Τα εργαστήρια σχεδιάστηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε μια λαμπρή ιδέα στον τομέα της αειφόρου ανάπτυξης να μπορέσει να μετατραπεί σε μια βιώσιμη επιχείρηση έτοιμη να επενδύσει κάποιος σε αυτή. Στη δεύτερη φάση του προγράμματος, οι πέντε καλύτερες ομάδες της πρώτης φάσης, είχαν εβδομαδιαία επαφή με τους μέντορες του προγράμματος και παρακολούθησαν εξειδικευμένα σεμινάρια από ειδικούς εμπειρογνώμονες.

«Η έμπρακτη υποστήριξη της EY κατά τη διάρκεια του προγράμματος συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του προγράμματος», ανάφερε ο Ντίνος Συμεωνίδης, συνιδρυτής της Chrysalis LEAP.

Οι ιδέες των πέντε ομάδων εστιάζονται στην παραγωγή ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο, στην απορρύπανση υδάτων, στην παραγωγή νέων υλικών από βιομάζα και στην επαναχρησιμοποίηση υλικών. Στο Demo Day, οι πέντε αυτές ομάδες θα παρουσιάσουν τα τελικά επιχειρηματικά τους πλάνα σε μια ομάδα επενδυτών από την Κύπρο και το εξωτερικό, καθώς επίσης και στους καλεσμένους της ημερίδας.


Η Chrysalis LEAP, είναι η πρώτη πλατφόρμα επιτάχυνσης ιδεών στην Κύπρο, σκοπός της οποίας είναι να παρέχει στις νεοσύστατες ομάδες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, τις απαραίτητες γνώσεις, διασυνδέσεις και καθοδήγηση, έτσι ώστε να είναι σε θέση να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε επενδυτές. Είναι ένα εντατικό πρόγραμμα τεσσάρων μηνών, σχεδιασμένο από μια ομάδα που αποτελείται από επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες από την EY και τον ιδιωτικό τομέα για την ενίσχυση του επιχειρηματικού οικοσυστήματος στην Κύπρο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Chrysalis LEAP στο www.chrysalisleap.com ή επικοινωνήστε με τον Δρα Αλέξανδρο Χαραλαμπίδη στο
99 174940.