Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Κ. Γαβρόγλου: Φέτος έγινε τεράστιο βήμα αναβάθμισης των ολιγοθέσιων σχολείων

Κ. Γαβρόγλου: Φέτος έγινε τεράστιο βήμα αναβάθμισης των ολιγοθέσιων σχολείων


Την εύρυθμη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και την ένταξη από φέτος στο ολοήμερο πρόγραμμα διδασκαλίας των ολιγοθέσιων δημοτικών σχολείων της χώρας υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, μετά το πέρας του αγιασμού για τη νέα σχολικών χρονιά, στο ολιγοθέσιο δημοτικό της Πέρδικας στην Αίγινα.
«Πάνω από ένα εκατομμύριο μαθήτριες και μαθητές, 150.000 εκπαιδευτικοί, πάνω από 10.000 σχολεία, πάνω από 25 εκατ. βιβλία είναι στη θέση τους και αρχίζει η σχολική χρονιά μ' έναν ομαλό τρόπο», είπε ο κ. Γαβρόγλου, προσθέτοντας ότι, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν άλλα προβλήματα, είναι «τεράστια επιτυχία» το ότι τα σχολεία φέτος άνοιξαν «στην ώρα τους και με καλύτερους όρους» σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
«Δεν θα πρέπει να αναζητήσουμε ευθύνες γιατί δεν γινόταν το ίδιο τόσες δεκαετίες. Θα πρέπει να χαρούμε για το ότι γίνεται. Και θα πρέπει να πούμε ότι επιτέλους και εμείς, σαν πολλές άλλες χώρες, είμαστε μια κανονική χώρα που το άνοιγμα των σχολείων δεν θα είναι πάντα πρώτη είδηση. Η κανονικότητα είναι δυνατόν να γίνει. Δεν τη χρεώνεται καμία κυβέρνηση, αλλά τη χρεώνονται οι εκπαιδευτικοί μας, ο τόπος μας, η πατρίδα μας, και αυτό πρέπει να το χαρούμε», είπε ο υπουργός.